Tüm saç kesim teknikleri…

Pivot Point Türkiye saç kesim eğitmeni ve Hairist Yılın Kuaförü yarışması 2012 Kesim-Renk Kategorisi birincisi Sinan Ergün bizim için çok özel bir çalışma derledi. İşte tüm saç kesim teknikleri hakkında detaylı liste…

‘Herkese Merhaba. Ben Sinan Ergün. Sizler için salonlarda yoğun olarak kullanılan temel modellerin uygulama adımları ve tekniklerini derledim. Bu bilgiler, uygulama esnasında size rehber görevi görecek ve saç kesim tekniğinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Temel tasarımlar olarak ele aldığımız her dönemin saç kesim modelleri genelde her misafirin karakterine göre çeşitlenebilir ve tasarımcının bakış açısıyla özgün görünüm alabilir.  Bu bakış açısını geliştirip, sağladığınız başarılı saç kesim servisinde sürekliliği yakalamanın ilk adımı “Sistem” ve “Doğru Teknik”.

Her modelin bir yol haritası var ve bu yol haritasını kullanmaya başlamadan önce misafirinize uygun modeli doğru konsültasyonla belirleyip, modelin final görüntüsünü doğru anlatımlar ve örneklendirmelerle hayal ettirebilmek önemli.’

Tüm saç kesim teknikleri…

Burgu tekniği:

Saç içerisinde aldığınız üçgen şeklinde blokları burgu şeklinde kıvırarak dipten 3 parmak genişliğinde başlayarak her 3 parmakta makasın ucuyla küçük noktalar halinde keserek doğal dokuları arttırma yöntemidir. Aldığınız parçanın saç içerisine iyi dağılmasına dikkat etmelisiniz ve keseceğiniz noktanın saçı kısaltmayacağından emin olmalısınız.

Burgu Tekniği
Burgu Tekniği
Burgu Tekniği

Derin Nokta Kesim Tekniği:

Kesilmiş saç uçlarındaki sert doku görüntüsünü yumuşatmak için kullanılır. Kurutulmuş saçın uçları kesim blokları halinde alınır ve saça paralel şekilde saçın kısaltılmamasına dikkat ederek inceltme işlemi uygulanır.

Dokulu Saç Kesim:

Doku yüzeyin görülür ve hissedilir kalitesi anlamına gelir. Saç kesiminde dokuyu analiz edebilmek için kesilmiş olan saç uçlarına bakarız. Saç uçlarındaki hareket ne kadar fazlaysa dokular o kadar belirgin ve yoğundur. Saçın bütününe ya da belirli bir bölgesine dokuları belirgin hale getirmek için kesilmiş saç uçlarını fazla inceltmeden kesmemiz gerekir. İnceltilmiş saç uçları dokunun varlığını kamufle edebilir.

Fresh Cut Saç Kesim:

Doğal ve soft katlarla oluşturulan orta boy saç kesim modeli. Belli belirsiz saç içerisindeki katlar sayesinde saçın hareketleri artar özellikle dalgalı şekillendirmelerde kullanım süresi daha uzun olur. Dikkat edilmesi gereken noktalar, kat boyları belirlenirken kesim alanındaki yoğunluk ve katların düşüş noktaları.

Graduasyon Kesim:

Belirli bir saç boyu aralığında arka bölümünde açı kullanarak yuvarlaklık elde edilmesi ile oluşan modeller bütünü. Saçta yoğunluk ve hacim görüntüsü artar.

Kanal Tekniği:

Saç içerisindeki akışın yönünü belirlemeye yarar. Makasın ortasını ve dibini kullanarak ve makası hafif kapatarak saç içerisinde belirsiz kanallar oluşturma işlemdir. Eğer tarama yönünün tersine doğru yapılırsa saça hacim verir.

Katlı Saç Kesim:

Saç uçlarının aynı uzunlukta farklı hatlar üzerinde düşmesi ile oluşur. Katların yoğunluğu kullanılan açının yükseltilmesiyle arttırılabilir ya da düşürülmesiyle azaltılabilir. Açılar ve farklı uzunluklar kullanılarak model çeşitlendirilebilir.

Kaydırılmış Nokta Kesim Tekniği:

Kesim işlemi sırasında saç uçlarının hem doğal hem de ince dokular şeklinde düşmesi için parmak arasına aldığınız kesim bloğunu makası kaydırarak ortadan uçlara doğru kısaltma işlemidir.

Kaydırılmış nokta kesim tekniği
Kaydırılmış nokta kesim tekniği

Kıvırcık Saç Kesim:

Dalgalı / kıvırcık Saç Kesim gerçekleştirilirken saçın çok fazla efile makasıyla inceltilmemesi gerekmekte. Saçın genelinde yuvarlak hatlar belirlenmeli ve kat oranı tamamen dalgaların ve saçın yoğunluğuna göre sağlanmalıdır. Eğer çok yoğun ve dalgalı bir modele çok fazla kat sağlarsanız saç daha yoğun gözükecek ve misafirinizin kullanım rahatlığı bozulacaktır. Kıvırcık oranını arttırmak için burgu tekniği ile dalga içlerine dokular kazandırabilirsiniz.

Küt Kesim:

Saç uçlarının aynı hat uzunluğunda olduğu modeller bütünü. 0 derecelik açıyla saça herhangi bir hareket vermeden uygulanır kısa, orta veya uzun boy modelleri mevcuttur.

Nokta Kesim Tekniği:

Kesim işlemi sırasında saçtaki dokuların bir hat üzerinde net düşmemesi ve daha doğal görüntü elde edebilmek için makasın dik olarak 45 derecelik açıyla kullanılmasıdır.

Nokta kesim tekniği
nokta kesim tekniği

Pixie Saç Kesim:

Kısa modeller arasında en yoğun tercih edilen modeldir. Daha yoğun olarak undercut modeller ile birleşerek modern ve rahat kullanım sağlar. Saç uçlarındaki doğal görüntü ile hem sakin hareketsiz kullanımlarda hem de hareketli karışık kullanımlarda tercih edilebilir. 

Undercut Saç Kesim:

Altlar kısa üstler uzun saç modelleridir. Bağlantılı ve bağlantısız olarak iki gruba ayrılır. Bağlantılı modeller altlar ve üstler arasında geçiş bölümü oluşturularak kesilir. Bağlantısız modellerde de bu geçiş yoktur ve sert bir hat görüntüsü sağlanarak kesilir.

Ustura Kesim Tekniği: Kesim işlemi esnasında saça yıpranmış ya da doğal parçalanmış görüntüsü vermek için kullanılır. Uygulanacak saç ıslak olmalı, kuru saça uygulanmasını saçın pul tabakasına zarar vereceğinden önermiyorum.

ustura kesim tekniği
ustura kesim tekniği
Editörün notu: Bu kesim 
tekniklerini uygulamalı olarak
pratik etmek isterseniz
Pivot Point Türkiye ile iletişime
geçebilir, herkese açık veya
salonlara özel eğitim
imkanlarından faydalanabilirsiniz.

http://www.pivotpoint.com.tr/

Önerilenler

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Benzer İçerikler