Sivilce İzi Tedavisi Nasıl Yapılıyor? Hangi İşlemler Uygulanabilir?

Kategori

Hem kadın hem erkekte gözlenebilen sivilce izleri, genellikle yanlış beslenme alışkanlıkları sonucu oluşan ve bunun yanında hormona ve strese bağlı olarak da ortaya çıkan sivilcelerin cildi tahriş etmesi sonucu oluşuyor. Bu tahriş, cilt altında oluşan iltihap kaynaklı olmakla birlikte kişinin sivilcelerinin sıkılması sonucu daha çok varlığını belli ediyor. Küçük sivilceler fazla iz oluşturmasa da büyük ve derin sivilceler rahatsız edecek boyutta leke bırakabiliyor. Bu lekelerin giderilmesi için farklı sivilce izi tedavisi uygulanmaktadır. Peki bu tedavi çeşitleri neler? Akne izi tedavisine ne zaman başlanmalı?

Sivilce İzi Tedavisi Hangi İşlemler ile Yapılabilir?

Akne izleri için tercih edilecek tedavi yöntemleri öncelikle alanında uzman hekimler tarafından belirlenmelidir. Sivilce izi tedavisi için uygulanabilecek 6 tane işlem bulunmaktadır. Bu işlemler; PRP yöntemi, lazer, mikro iğneleme, kimyasal peeling, dolgu tedavisi ve fraksiyonel radyofrekans olmak üzere başlıklara ayrılıyor. Lazerle sivilce tedavisi ve peeling yöntemi genellikle hafif çıkan sivilcelerin lekeleri için uygulanıyor. Bunların dışında eğer derin iz bırakan sivilcelere sahip iseniz dolgu tedavisi veya iğneleme işlemleri uygulanabilir.

Akne İzi Tedavisine Ne Zaman Başlanmalı?

Sivilce izleri varlığını gösterdiğinde genellikle bir süre kendiliğinden geçmesi için zaman tanırız. Fakat bu zaman 4-5 ayı aştığı takdirde sivilce izi tedavisi uygulanması gerekiyor. Çünkü bu süreç lekelerin ciddi bir boyuta ulaştığının göstergesi olacaktır. Eğer tedavi uygulanmaz ise kalıcı ve ciddi bir cilt tahrişi meydana gelebilir. Bu yüzden uzman bir hekime danışarak tedavi yönteminizi seçmeli ve tedaviye başlamalısınız.

Lazer ile Sivilce İzi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sivilce izi tedavi yöntemlerinden biri olan lazerle sivilce tedavisi, ağrı ve acı hissettirmeden uygulanmaktadır. Bazı durumlarda ise kişinin isteğine bağlı olarak bölgeye anestezi kremi sürülerek de yapılabilir. Lazer tedavisi uzun bir süreç olmasına karşın cildi ferahlatarak iyi bir sonuç verir. Genellikle 4 ya da 6 seans uygulanır ve 3 haftada bir bu seanslar yapılır. İşlem sonrası ciltte bir kızarıklık meydana gelebilir fakat iki üç gün içerisinde kendiliğinden bu kızarıklıklar yok olur. Ortaya çıkan sonuç ise aydınlık ve lekesiz bir cilttir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise, lazerle sivilce tedavisi sonrası gün ışığı ile temas edilen her durumda güneş kremi kullanılmalıdır. Ciltte lekelerin tekrar meydana gelmemesi ve aydınlık bir görünümün sürekli olarak devam etmesi için güneş kremi kullanımı oldukça önemlidir.

Önerilenler

Benzer İçerikler