Kuaför Salonunuz için Renkleri Seçin

Renge odaklanmak mı istiyorsunuz? Hayır, saç rengi değil (bir değişiklik olsun!), salonun duvarlarının, mobilyalarının ve iç kısmının rengi. Kuaför salonunuz için en iyi renkleri seçmek, genellikle gözden kaçan ve gelir açısından bile fark yaratabilecek bir husustur.

En İyi İpuçları ve Kaçınılması Gereken Yaygın Hatalar

Salon ziyaretleriyle ilgili tüketici tutum ve davranışları gelişiyor . Müşteriler giderek daha fazla talepkar hale geliyor ve doğru fiyata kalite ve uzmanlık arıyorlar. Sadece kesme yeteneklerini veya sundukları hizmetleri değerlendirmekle kalmıyorlar, aynı zamanda salonun sunduğu konfor ve ‘zevk’ düzeyini de göz önünde bulunduruyorlar.

Bu nedenle kuaför salonu tasarımı şansa bırakılamaz . Ayrıca resepsiyon alanına, perakende satış alanının konumuna ve hepsinden önemlisi duvarlar ve kullanılan malzemeler için seçilen renklere de dikkat edilmelidir. İşte kaçınmanız gereken yaygın hatalar hakkında kısa bir kılavuz ve salonunuzun renklerini doğru seçerek salonu daha keyifli ve davetkar bir yer haline getirmek için birkaç ipucu.

RENK PSİKOLOJİSİ

Genel olarak salon, müşterinin dinlenmeye çekildiği sıcak, rahat bir yer olmalıdır çünkü bildiğimiz gibi, bu ortam ne kadar uygun olursa satın alma şansı da o kadar yüksek olur . Bu nedenle ortamın müşteri tipine uyum sağlaması ve onu rahat hissettirmesi gerekiyor: Hedef her şeyden önce genç moda insanlarıysa, mekanın renkli, modaya uygun ve canlı bir dekora sahip olması gerekecek. Müşteri tipi daha sofistike bir kadın ise salonun imajı da aynı olmalıdır.

Yıllar öncesine kadar kuaför salonlarının duvarlarının renk seçimi genellikle tek bir tona, genellikle de çok soluk renge yöneliyordu . Veya siyah mobilyalarla uyumlu beyaz. Son derece sofistike ve minimalist salonlar vardı ve kesinlikle hijyenikti, düzen ve temizlik sağlıyordu ama aynı zamanda kişiliği tartışılırdı Bugün kısmi bir karşı eğilim var: Salon ne kadar kişiselleştirilirse, bireysel karakter ve özgünlük verilirse başarı da o kadar artar. Ve elbette bu, giderek daha fazla dikkatle çalışılması gereken bir strateji haline gelen renk için de geçerli.

Renklere gelince, her rengin beynimizde ve duygusal değişimlerde farklı bir etkiye sahip olduğunu belirtmek gerekir ki aslında “renk psikolojisinden” bahsedebiliriz. İşte duyguları ve ruh hallerini nasıl etkiledikleri ve bunları salonun yararına nasıl kullanabileceğimize dair ipuçları.

BEYAZ: Işığın ana rengi. Saflık, temizlik, güvenlik, huzur, masumiyet, parlaklık ile ilişkilendirilir. Mükemmelliğin eş anlamlısı olarak algılanır. Burada huzur duygusunu yaşıyoruz.

MAVİ: Güven ve emniyete ilham veren havalı bir renk. Sadece finansal hizmetler tarafından çok kullanıldığı anlamına gelmez.

SARI: Güneşin rengi, pozitifliği ve iyimserliği ifade eder. Yaratıcılığı ve enerjiyi canlandırır.

YEŞİL: Huzur ve tazeliği ifade eder. Pek çok nüansa bağlı olarak farklı anlamlar alabilir: Daha koyu ve derin olanlar genellikle prestij ve zenginlikle ilişkilendirilirken, daha hafif olanlar sakinlik ve rahatlamayı teşvik eder.

KIRMIZI: Enerjinin rengi, ateş, kışkırtıcı, dikkat çekmesi harika. Tutkuyu tetikleyebilir ama aynı zamanda bir tehlike de olabilir. Dikkatli olmak gerekir…

MOR: Kırmızının tutkusu ile mavinin huzurunun doğru karışımı, gizemi ve maneviyatı çağrıştırır. Lavanta tonları romantizme ve nostaljiye daha yatkındır.

TURUNCU: Coşku, eğlence ve canlılık. Sıklıkla genç müşterilerle ilişkilendirilir. Somon gibi daha açık tonlarda sağlık, güzellik ve hatta yemek hizmetleri alanında kullanılır.

SİYAH: Lüksün rengidir. Sofistikeliği ve sofistikeliği ifade eder, bu nedenle genellikle pahalı ürünlerin ayırt edici rengidir.

KAHVERENGİ: Dünyanın rengi, sağlamlık ve dayanıklılık hissi verir, tonları daha net, toprak boyasına ve tuğlaya yakın, lüks bir şeyle olumlu bir şekilde ilişkilendirilir.

SALONUNUZ İÇİN EN İYİ RENKLERİ NASIL SEÇERSİNİZ?

Konu renk ve özellikle ışık olduğunda, ilgili hususların ilki kromatik görünüm yani renklerin ışık miktarına ve bulundukları ortama göre farklı algılanmasıdır. Bir rengi içine yerleştirildiği bağlam dışında izole etmek bir hatadır çünkü gözlerimiz onu farklı algılayacaktır.

Kuaför salonu için renklere karar verirken dikkat edilmesi gereken ilk şey odanın büyüklüğüdür . Soğuk ve net gölgeler, daha fazla ışık yansıtma özelliği nedeniyle ortamı görsel olarak genişletme işlevine sahiptir. Koyu gölgeler ve kırmızı türevleri büzülme, dolanma, sıcaklık hissi verir: göz birbirine yaklaşan duvarları görecektir. Tavanı yükseltmek için örneğin duvarlar için seçilenlerden daha net, soğuk veya nötr renklerin kullanılması gerekecektir. Bunun yerine, yüksek tavanları alçaltmak için koyu tonlar, özellikle yeşil, mavi, kahverengi ve kırmızı yardımcı olacaktır.

Koridor gibi dar ve uzun ortamlarda ‘yaklaşmak’ için arka plan duvarında sıcak veya koyu renklerin (örneğin kırmızı, turuncu, mavi veya sarı gibi parlak renkli) kullanılması tavsiye edilir; Daha fazla alanın optik etkisini elde etmek için yan duvarlarda soğuk ve açık renkler (mavi, beyaz, parlak pastel tonlar).

Akılda tutulması gereken ikinci faktör, bir salonun eşiğinden geçtiğimizde bakılacak ilk yüzeyin döşeme olmasıdır. Karanlık bir zemin duvarları yüceltecektir, bu nedenle -ortamda bir devamlılık yaratmak ve tekdüzelik yaratmak istemiyorsanız- duvarları daha parlak hale getirmek için kontrast, daha açık tonları tercih etmek iyi olur. Açık renkli bir zemin nötr bir atmosfer yaratırken, bu durumda tavsiyemiz duvarlar için daha parlak ve daha yoğun renkler tercih etmenizdir.

HER MOBİLYA İÇİN DOĞRU RENK

Eşleşen renkteki duvar/mobilya, güzellik salonları için renk seçerken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer önemli husustur . Stil çağdaş ise tüm renkler kabul edilir, ancak çınlamayan renkleri tercih etmek önemli. (gri çeşitleri, halat rengi, kahveler, Siena toprağı, maviler, morun bazı nüansları).

Stil klasikse, daha derin tonları tahmin etmek ilginç olabilir : koyu kırmızı, yeşil, şeker kamışı veya toprak sarısı gibi tonlar. Bu da önem ve prestij kazandırır.

Stil rustik ise, sıcak tonları tercih etmek en iyisidir . Yani turuncu, kırmızı, sarı tonları, kiremit renklerinin türevleri… hatta bazen mavinin tonlarıyla bile çoğu zaman soğuk olsa da ısınmaya meyilli. Bunun yerine açık mavi ve uçuk pembe gibi pastel tonlardan kaçının.

Stil “İskandinav” ise (bu nedenle çelik mobilyalar ve minimal şekiller) , griler, zeytin yeşili gibi ağırlıklı olarak gölgeli renklerin kullanılması ve belki de turuncu, hatta siyah veya menekşe gibi unsurların, detayların veya renkli duvar bölümlerinin eklenmesi tavsiye edilir.

Mobilyaların, perdelerin ve bileşenlerin, istenen nihai sonuca bağlı olarak uyum veya kontrast yaratmada önemli bir rol oynadığını asla unutmayın.

Önerilenler

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Benzer İçerikler