Adaylarla konuştuk: İsmail Uğur-Ankara

Kategori

Kuaför ve Berber Meslek Odası seçimleri yaklaşıyor.

Ankara Kuaförler Odası için adaylardan İsmail Uğur ile konuştuk.

Sizi özetle tanıyabilir miyiz?

1975 yılı Çorum ili İskilip ilçesi Sorkun Köyü’nde doğdum. Meslek hayatıma 1988 yılında Etlik semtindeki Fön kuaför salonunda, rahmetli Ayhan Sağlıcan ustanın yanında başladım. Burada altı yıl çalıştıktan sonra vatani görevimi yapmak üzere ayrıldım.1999 yılından bu yana Etlik Ayvalı ’da Cihan Bayan kuaför salonunda  işletmeci ve sahibi olarak mesleğimi sürdürmekteyim. Evli ve üç çocuk babasıyım.

2010 yılından bugüne kadar Sorkun Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği başkanlığını yapmaktayım. 2016 yılında seçildiğim Keçiören Çorumlular Derneği yönetim kurulu üyesi ve Keçiören Akp ilçe esnaf komisyonunda görev yapmaktayım.

Aday olmaya neden ve nasıl karar verdiniz?

Meslek  hayatıma başladığım 1988 yılından bu yana karşılaşılan sorun ve sıkıntıları bilmekteyim. Bu sorun ve sıkıntıların  üstesinden gelmek ve mesleğe yeni ivmeler kazandırmak için Ankara Kuaförler Güzellik Uzmanları işletmecileri ve Manikürcüler esnaf odası başkan adayı oldum.

Yönetimde biri olarak sektörde kanayan yaralarımıza bir türlü cevap veremedik. Bunun nedenini şahsım olarak ekip ruhunu taşıyamamamızdan  kaynaklandığını düşünüyorum. Bunun içindir ki yeni bir vizyon ve misyonla aday olmaya karar verdim.

Mevcut oda yönetiminin sizce ne tür eksikleri var?

Yukarıda da belirttiğim gibi en büyük sıkıntı ekip olamamaktan kaynaklı. Akabinde de çözüm odaklılığın bir türlü koordine edilemeyişi ve bu durumun da kaos yaratması sonucunu doğurmuştur.

Siz neler planlıyorsunuz? Hedefleriniz nelerdir? Ne fark yaratacaksınız?

Bunca yıl sektörün içinde olupta birlik olamamamızın sonucunu doğuran, estetisyen arkadaşlarla  yaptığımız birliktelikle; ilgili mercilere yeni bir nefes getirecektir. Ayrıca  eğitime verilecek desteğin değişen dünyada bu sektöründe bu şekilde yol alabileceğini sıfatla personel kazanımında iyi rol olacağını düşünmekteyiz.

Ruhsatsız çalışan kuaförler var. Bu soruna nasıl çözüm bulacaksınız?

Bölge semt temsilcileri oluşturularak kontrol edilebilir olmasını sağlayacağımızı düşünüyorum. Devletin ilgili mercileri ile yapacağımız istişarelerde denetime bu sorunu çözebileceğimizi düşünüyorum.

Eleman sorunu konusunda çözüm önerileriniz neler?

M.E.B. meslek liseleri ile yapacağımız işbirliğiyle gençlerle usta ellerin buluşması mesleki diğer kavramını genişletecektir.

Odanın gelir gider bütçesi hakkında ne söyleyeceksiniz? Siz bu konuda neler yapacaksınız?

Öncelik şeffaflık ilkemiz olacaktır. Real olmayan hiç bir proje de yokuz.

Size göre kuaförlerin üç ana sorunu nedir?

%18 KDV,  Personel, Eğitimsizlik

Önerilenler

Benzer İçerikler