Jr Metin Bahçecik silme (dekolarasyon) işlemini anlattı

Kategori

Silme işlemleri çok fazla tecrübe isteyen ve çok fazla teknik bilgiye sahip kuaförler tarafından yapılmalıdır.

Silme işlemleri yapılmadan önce diğer işlemlerle olduğundan daha dikkatli teşhis yapmamız gerkir.

Karşımızda özellikle salonumuzu ilk defa ziyaret eden bir müşterimiz varsa daha çok soru sorup bize gelmeden önceki saç geçmişini öğrenmek için açık uçlu sorular sormalıyız. Bu süreçte biz kuaförlerin kahraman olmak isteği öne çıkabilir ancak; burada acele etmeyip, iyi dinleyip eğer saç yıpranacaksa bu işlemi yapmamalıyız. Çünkü ”bizim için saç sağlığı her şeyden önemlidir”.

Silme işlemi, saç rengi olmak istenen renkten koyu ise yapılır. Boya boyayı açamadığı için eğer rengi koyu ise rengi silmek (dekolore) etmek gerekir. Ya da son yapılan renklendirme beğenilmemiş ise rengi değiştirmek için yine silme işlemi tercih edilebilir.

Silme işlemlerinde yaşanabilecek sorunlar saça göre değişkenlik gösterir. Mesela, saça baktığımızda tek renk boya görünebilir. Ama saçın geçmişinde farklı farklı renklere boyanmış veya açma işlemleri yapılmış olabilir. Biz böyle bir saça silme işlemi yaptığımızda farklı açılan bölümler görürüz. Kuaförün kararı burada çok önemlidir.

Uygulama nasıl yapılır?

Saçın daha koyu olan ve çok boya görmüş kısımları daha erken sürülür. Kuru ve daha açık bölümleri daha geç sürülmelidir. Kişisel olarak bu işlemleri yapmaya karar verdiysem farklı yöntemler ve farklı ürünler kullanıyorum ki aşamaları aşağıda yer alıyor:

1-Saçı çok iyi analiz edip misafirimi en az 15 dk. dinliyorum ve açık uçlu sorular soruyorum,

2-Bu süreç sonunda eğer saçın çok zarar göreceğine karar verirsem kesinlikle o saça işlem yapmıyorum ve bakım tavsiye ederek ona bunun bir dinlenme süreci olacağını, bu süreçte saçı toparlaması için yardımcı olacağımı ve bu nedenle herhangi bir silme işlemi yapmayacağımı anlatıyorum,

3-Eğer saçına silme işlemi yapmaya karar verirsem, önce stratejimi belirleyerek kendime: Nasıl? Hangi ürünler? Hangi bölgelere? sorularını soruyorum. Eğer kararsız kaldıysam ekip arkadaşlarımdan da fikir alırım. Stratejiyi oluşturmadan işleme başlamam ve misafirime yapacaklarımı, çıkacak sonucu anlatırım. Tabii ki misafirime bu işlemin masum bir işlem olmadığını söylüyorum çünkü bu işlemde mutlaka dürüst olunmalı ve misafir ile tüm riskler paylaşılmalı. Çünkü; herkesin yıpranma ve koruma anlayışı çok farklı. Benim tercihim en baştan açık konuşup riskleri paylaşmak. Burada bir dip not eklemekte fayda var. Fiyat bilgisi vermemi ister misiniz? sorusu iki taraf için de rahatlatan bir sorudur.

İşlemi yaparken işler bazen kafamızda tasarladığımız gibi gitmeyebilir Bu durumda hiç beklemeden saçı hemen yıkamalıyız ve tek renge boyayıp silme işlemine devam etmemeliyiz. Çünkü saçı yıpratmamak, koparmamak her şeyden önemlidir.

4-Ürün kısmında L’Oréal Professionnel ‘den Smart Bond kullanarak saçı koruma altına alıp eğer açıcı ile çalışacaksam L’Oréal Professionnel Blond Studio hamur açıcısını kullanıyorum ve en zararsız şekilde saça silme işlemi yapıyorum. Tabii saçın neresine ne kadar süreceğim çok önemli.

5-Alternatif olarak yine L’Oréal Efassor boya silici ile silme işlemi yapabiliyorum. Efassor eğer sadece yansıma silinecek ise kaynar su ile hazırlanır. Eğer ton silinecek ise oksidan ile hazırlanır. Sürtünme ısısı ile çalışan ürünün başından ayrılmadan dikkatli olmak gerekir.

6-Saç yıkandıktan sonra ise dip boyası için seçilen boyadan bir ton açık tercih edilmeli. Silme işlemi yapıldığı için renk koyu çıkabilir. Tüm bu süreçte ekip arkadaşlarımı dahil ettiğimde süreç daha kolay oluyor.

Sonuç olarak doğru karar vermek Nasıl? Hangi Ürünlerle? Hangi Tekniklerle? soruları çok önemli. Sonuç istenilen gibi çıktığında mutluluk, eğer yanlışlıkla istemediğimiz gibi çıkarsa yıkıcı olur bunu hiç unutmayın.

Jr.Metin BAHÇECİK

Önerilenler

Benzer İçerikler