Hushmellow: Aşık oluyorum, eyvah!

0
3413

Saçların açıldığını hissetmeyecekler!

Hush Profesyonel’in sunduğu yeni hassas saç açıcı Hushmellow kadınların saç rengini değiştirme isteğini, yanma ve kaşınma olmadan çözmek için özel olarak formülize edildi. 

Ksantan Gum ve Guar Gum

İçeriğinde bulunan ve saç derisini rahatlatan Ksantan Gum ve saç derisinde koruyucu bir film oluşturan Guar Gum sayesinde saç diplerini koruma altına alan Hushmellow, gül kokusuyla ekstra konfor sağlıyor.

Saçları 7 tona kadar açma ve istenmeyen sarı-turuncu tonları giderme gücü veren Hushmellow, seçkin kuaför salonlarında yerini almaya başladı.

Ksantan Gum nedir?

Ksantan zamkı, insan vücudu için zararsız ve insan cildi üzerinde bakım etkisi olan kararlı kimyasal bileşenler içerir. Ksantan sakızı, cilt bakım ürünlerinin alkalinitesini (suyun asitleşmeye direnme kapasitesi)  ve cildin asitliğini nötralize edebilen ve cilt alerjilerini önleyebilen asitlik ve alkalinite açısından çok kararlıdır. Ksantan sakızı ciltte nemi yenileyebilir, nem kaybını ve cilt kırışıklıklarını önleyebilir.

Guar Gum nedir?

Guar gum, gıda ürünlerinde kıvam arttırıcı ve stabilize etmek amacıyla kullanılır. Sağlığa faydalı olduğu bilinmektedir: Sindirim, kan şekeri, kolesterol düzeyleri ve kilo kontrolü dahil olmak üzere faydalı olabileceğini araştırmalar göstermektedir.

Toz açıcılar hakkında detaylı bilgiyi Hush Professional Ar-Ge Müdürü Zafer Bayram yanıtladı:

Toz açıcıların içerisinde amonyum persülfat ve potasyum persülfat gibi ağartıcı tuzlar bulunmaktadır. Bu tuzlar hidrojen peroksitle birleşerek saçın içerisine girdiğinde  ilk önce saçın genleşmesine ve sonra da hem doğal pigmentleri hem de yapay pigmentleri patlatıp boşaltarak rengi yaklaşık 9 tona kadar açar. Bu tür toz açıcıların içeriğinde koruyucular bulunur. Bu koruyucuların ana hedefi saçın içindeki pigmentlerin eksiltilmesi sırasında oluşan su kaybını engellemek ve saçın protein, nem dengesini koruyarak istenilen açılma seviyelerine en iyi şekilde ulaşmasını sağlamaktadır. 

Toz açıcılar tek başlarına kullanılır. Yani içerisine bir boya karıştırmak toz açıcıya herhangi bir avantaj sağlamaz. Bazı kuaförler boyaların içerisine toz açıcı ilave ederek veya toz açıcının içine boya ilave ederek kullanırlar. Kullanılan toz açıcıların hedefi zaten pigment patlatmaya yönelik olduğu için bir boyanın içerisine toz açıcı koyduğunuz zaman o boyanın renginde istenilen sonuçları alma imkanı ortadan kalkar.  

Eğer bir toz açıcının içine boya pigmenti koyarsanız ve eğer bu pigment drekt pigment değil de,(toz açıcılar drekt pigmentli boyaları açamazlar), oksitatif pigmentse onu  patlatıp sadece açma görevi görür. 

Bu yüzden toz açıcılar aslında tek başına kullanılmalıdır. 

Hiçbir toz açıcı aslen cilde uygulanmaya yönelik değildir. Yani kafa derisine uygulanmaya göre ayarlanmaz. Bunun en büyük sebebi çok yüksek oranda alkali olmasından dolayıdır. İçerisindeki potasyum sülfat ve amonyum sülfat cildin gözeneklerini genişlettiği için deri tarafından emilip yanmaya teşebbüs edeceğinden dolayı toz açıcıların direkt cilde kullanılması tavsiye edilmez.

Eski toz açıcılarla şimdi ki toz açıcıları karşılaştırdığımızda özündeki malzemeler açma anlamında birbirlerine çok yakın olmalarına karşın içerisinde kullanılan koruyucu aktif malzemeler nedeniyle büyük fark gösterir.

Yeni nesil toz açıcıların içindeki koruyucu aktif malzemelerin inceltilmiş partikül yapıları çok daha iyi hidrolize edilir ve koruyuculuk sağlar. Bu koruyucu malzemeler organik veya inorganik malzemeler olarak karşımıza çıkar. Bunlar bitkilerden elde edilmiş hidroliz sistemli buğday proteinleri olabilir veya yağ bazlı farklı konumdaki bitkilerin yağlarının sıkıştırılarak toz açıcılarının içerisine harmanlanabilir.

Yeni nesil toz açıcıların pH oranları daha düşük olduğu için cilde daha iyi uyumluluk gösterir. Bu çerçevede  Hushmellow toz açıcımız bir çok toz açıcının yapısına göre daha nazik, saçı daha iyi koruyan ve saçın içerisindeki suyu yüksek oranda muhafaza etmeye yönelik özellikler taşımaktadır.

Hushmellow yapı itibariyle daha ince bir partikül yapısına sahiptir. Kullanım sisteminde kendimize ait olan losyonumuzla bir artı iki dediğimiz formülle hidrojen peroksitle karıştırarak saçı çok rahatlıkla yedi tona kadar açma özelliğini sağlar. Ton açılım değerleri genellikle natürel saç üzerinden verilir. Boyalı saç üzerinden 9 ton, 7 ton açılır denmez; natürel saç üzerinden 7 ton, 9 ton açılır denir. 

Hushmellow’un içerisindeki nazik açma gücü ve kullanılan koruyucu malzemelerin aktif yapısı ile inceltilmiş moleküler değerleri cildi mümkün olduğunca daha iyi koruyarak saçın içerisindeki protein ve nem dengesini çok daha iyi muhafaza eder. 

Bir artı iki oksijen karışım tekniğiyle saçlardaki açılımı natürel konumda 7 tona kadar sağlıklı bir şekilde gerçekleştirir.  Hushmellow ile yapılacak olan çalışmalardan natürel görüntüde bir gölgeleme, ombre, sombre ,ve genel olarak renk açma  gibi dediğimiz tekniklerde çok güzel, yumuşak ve saçı yormayan yüzey yapısında kurutmayı minimuma indiren bir dokuyla rengin açılımını sağlar. Hafif renk kusturmalarında çok başarılıdır. İçeriğinde ciltteki açma işlemi sırasında iritasyonu en aza indirmeye yönelik mineral yağlar bulunmaktadır.. Guar fasulyesinden elde edilen ve beyaz gam adı verilen toz sakız sayesinde ürüne abzorbe edilir. Ürün daha sakızımsı, bir macun kıvamı kazanır. fasulyesinden elde edilen ve beyaz gam adı verilen toz sakız sayesinde ürün absorbe edilir. Ürün daha sakızımsı, bir macun kıvamı kazanır. 

Toz açıcı kullanım zamanı

Toz açıcılar karıştırıldıktan sonra hemen  kullanıma geçilmelidir. Genel olarak toz açıcılarda yapılan en büyük hatalar kullanılacak miktardan fazlasının hazırlanmasıdır. Bu da toz açıcının performansının düşmesine sebep olur. Ombre veya röfle yapacaksanız aslında az hazırlayıp sık hazırlamanız gerekmektedir. 

Kullanılan toz açıcılar yapı itibariyle içerisinde amonyak barındırdığından ve alkali yapısı içerisinde bir gaz oluştuğundan her geçen dakika bu amonyak yapının uçmasına neden olur. Bu uçma ister istemez saçın genleşmesini azalttığı için içeriye giren peroksit, pigmentleri eksiltme anlamında daha geç devreye girerek istenilen performansın alınmasının önüne geçer ve istenilen renk sonucuna ulaşılmasını zorlaştırır. 

Toz açıcının birinci kuralı verilmiş olan değerlerle iyi karıştırılmasıdır. Bire bir buçuksa bire bir buçuk, bire ikiyse bire iki. Karıştırma çok hızlı yapılmamalı. Yani hemen dök oksidasyonu toz açıcıyla birlikte hemen karıştır üç beş saniye de birbirine harmanlamak sonuçları olumsuz etkiler. En az bir ile iki dakika arasında karıştırılması çok önemlidir.

Kuaförlerin toz açıcının içerisindeki pH değerini, oksidan karışım değerlerini, partikül yapısının karışma hızını, renk açma konumundaki bekleme sürelerini, kaç tona kadar açtığını, stoklama özelliklerini, rafta saklama koşullarını bilmesi ve ürünle ilgili eğitimleri almaları gereklidir. 

Dikkat edilmesi gereken bir konu ise istenilen açılma sonucunu elde edilmemesi konusudur: Toz açıcıların bekleme süreleri bittikten sonra istenilen açılıma gelinmediyse hemen üzerine ikinci bir kez daha işlem başlanılmamalıdır. Önce saç yıkanmalı, yıkama işlemi bittikten sonra önce saça bakım yapılmalı, saçın ilk açma aşamasında kaybettiği vitaminler geri verilip pH oranı düşürülüp sonrasında kurutulup ardından kullanmış olduğu önceki volümün bir kademe daha altında volüm hazırlayarak ve ve daha kısa süre zarfında uylanmalıdır. Bakım yapılmadan ikinci kez açma işlemine başlanırsa saç ciddi anlamda protein, nem kaybına ve saçın elastikiyet değerlerinin yüksek bir seviyeye çıkmasına sebep verir. Alkali yapısı yükseldiği içinde üzerine verilen boyalar, renkler şeker kaybından dolayı istenilen şekilde kalıcılık veya net renk yansımasının önüne geçer.

Toz açıcıların renkleri

Toz açıcılarda genel olarak baktığınızda belirli renkler vardır: Mavi, beyaz, lila ve siyah. Bunlar kendilerine göre toz açıcıların açma sırasında saçta oluşacak kızıllığı baskılamaya yönelik ayarlanmış renkler gibi gözükür. Aslında bunlar pigment olarak saça açma sırasında renk vermezler. Yani o toz açıcı maviyse siz saç açılırken içerisine mavi pigment veremezsiniz. O sadece açma sırasında oluşan doreliği daha az göstermeye yönelik ayarlanmış bir durumdur ama genel olarak yapılmış olan bir pigment direkt pigment olarak toz açıcının içerisine renk verilmişse o zaman o açma sırasında renk açılırken evet bir renk verilir ama bu açma değerlerinde istenilen tona gelmesinde bir engel teşkil edebilir. Bu yüzden toz açıcılarda görülen bu renkler aslında tam olarak bir renk veren boya pigmentleri değildir. Açılırken oluşan doreliği saklama yöntemidir. 

Toz açıcıların arındırılması

Toz açıcıların arındırılmasında da dikkat edilmesi gereken koşullar vardır. Bir kişinin saçında veya kafa derisinde toz açıcıyı uyguladıktan sonrasında yıkama kısmında  kesinlikle firiksiyon yapılmaz. O ana kadar ciltte hassaslaşma yüksek seviyeye çıkmıştır. Firiksiyon yaparak daha rahat arınsın düşüncesi yanlış olup bu uygulama ciltteki yanma ve iritasyonu yüksek seviyeye çıkarır. Bu yüzden toz açıcıyla açma işlemi bittikten sonra yıkama alanında yumuşak şampuanlarla ılık seviyede suyla arındırılıp parmak ucuyla değil avuç içiyle kafa derisini çok tahriş etmeden yıkayarak saçtan partiküllerin arınmasını rahatlıkla sağlayabiliriz. Bu arındırma sonrasında muhakkak bir krem işlemi yapılmalıdır. Kremlerin pH’ları düşük olduğu için hem derinin sıkışmasını hem de saçın sıkılaşmasını, saçın ve cildin rahatlamasını sağlar. 

Toz açıcılarda unutulmaması gereken en önemli konulardan bir tanesi ise saç dipleri ile saç uçları arasındaki uygulama farkıdır. Diple uç arasında farklılık varsa ve dipler daha natürel ve dirençli; uçlar daha işlem görmüş ve daha önceden açılma işlemi varsa hazırlamış olduğumuz volüm değerini diple uca aynı oranda sürülmemelidir.

Diplerde natürel saça 30 volüm kullanabiliriz. Ancak 30 volümü daha önce açılmış bir kısma uyguladığınız taktirde  uçlar direnemez. Bu durumda dipler için 30 volüm, uçlar için 10 volüm oranında açıcı hazırlanmalıdır. Paketleme işleminde diplere 30 volümle toz toz açıcı geçildikten sonra o fırça kaseye bırakılıp 10 volümlü olan daha düşük seviyede açma seviyesi olan toz açıcının uçlara sürülmesi gereklidir. Bu sayede yapılmış olan açılma işlemi daha sağlıklı ve rengin daha temiz çıkmasına sebep verir ve saçtaki elastikiyet en doğru seviyede kalır. 

Yeni nesil toz açıcılarda bulunan koruyucular eski toz açıcılara göre daha yüksek oranda kullanıldığı için saç sağlıklıysa ve natürelse önceden bir koruyucu sürmek gerekmez. Zaten toz açıcı yapısı itibariyle içerisinde koruyucularla zenginleştirilmiştir. Özellikle Hushmellow’un içerisindeki koruyucular ve daha düşük alkali yapısı nedeniyle natürel bir saçın açma işleminde önceden bakım gerekli değildir. Çünkü bu işlem natürel saça koruyuculuk sağlayacak ve saçın daha dirençli olmasına neden olacaktır. Bu da toz açıcıdan istenilen sonucu almanızı olumsuz olarak etkileyecektir.

Bu tür koruyucu bakımlar toz açıcıdan önce ne zaman kullanılmalıdır? 

Saç daha önce açılmışsa, yıpranma varsa, saça daha önceden maşayla keratin gibi işlemler sık yapılmışsa, üst üste boya yapılmışsa, yüksek seviyede açılma yapılacaksa öncesinde koruyucu sürülür veya içerisine ilave edilip ondan sonra toz açıcıyla işlem yapılır.

Bu bilgiler çerçevesinde koruyucu özellikleriyle Hushmellow,  saçların daha narin açılmasını ve sağlıklı sonuçlar alınmasını sağladığı, saçın nemini, proteinini koruyan bir toz açıcı özelliğiyle gönül rahatlığıyla kullanıldığı için kuaför meslektaşlarımız tarafından tercih edilmektedir.