Kuaför Salonlarında Cilt Testi Uygulamasının Önemi

Kuaför salonlarında her renklendirme müşterisinin cilt testine tabi tutulması, özellikle Covid sonrası büyük önem taşıyor. Saçı cilt testi yapmadan boyamak, müşterilerinizin sağlığını riske atar.

Birinci sınıf ürünler kullanıyor olsalar dahi salondaki her kimyasal servis risk içerir.

Cilt Testi Nedir?

Cilt testinin amacı, müşterinin renklendirme randevusu sırasında kullanılan ürünlere veya bileşenlere tepki gösterip göstermeyeceğini belirlemektir. Cilt testi, salonda kalifiye bir kuaför veya renklendirme uzmanı tarafından yapılır. Yalnızca 2-5 dakika süren cilt testi , ilk renklendirme randevusundan en az 2 gün önce yapılmalıdır.

Test, saç derisinin ve cildin sağlığı ve saç boyama geçmişinizle ilgili fikir verir.

Ürünün cilde uygulanması

Ürün 48 saat boyunca müşterinin cildinde müdahale edilmeden bırakılmalıdır. Bu süre içinde müşterinizin havuz ve denizden kaçınması veya test yapılan bölgeyi yıkamaması gerekir.  Cilt testi için bir planlama yapmadan önce bu durumu göz  önünde bulundurmalısınız.

Kızarıklık, ağrı ya da şişlik fark etmeniz durumunda, bölgeyi suyla iyice yıkayın. Müşteri, boğazda kabarma, kanama veya şişme veya kaşıntı gibi şiddetli bir reaksiyon yaşarsa, hemen doktora danışın.

Boya yaptıran her müşterinin cilt testine ihtiyacı vardır. Herhangi bir reaksiyonun ortaya çıkması 48 saati bulabileceğinden, bu testi müşterinize randevusundan en az 48 saat önce yapmalısınız.

saç boyama

Test Her Renklendirmede Tekrarlanmalı mı ?

Saçlarını aynı ürünlerle düzenli olarak boyan müşterilerin, her seferinde yeni bir test yaptırması gerekmez. Sonuçlar bir yıla kadar geçerlidir, bu nedenle müşteri datanızda test tarihiyle ilgili verilerin yer aldığından emin olun. Böylece, süre tamamlanıp tekrar test zamanı geldiğinde müşterinizi bilgilendirebilirsiniz.

Bir renklendirme müşterisinin şu durumlarda cilt testine ihtiyacı olabilir:

  • Saçlarını son boyattığı zamandan bu yana 6 aydan fazla süre geçtiyse,
  • Müşteri, son saç boyattığı zamandan beri bazı ilaçlar aldıysa
  • Son renklendirmeden bu yana dövme, kına veya kalıcı makyaj yaptırdıysa,
  • Marka veya saç boyasını değiştiriyorsanız

Bazen şirketler ürünlerini yeniden formüle eder ya da salonda kullandığımız markayı değiştirebiliriz. Düzenli olarak maruz kaldığınız bir şey olsa bile, zamanla ona karşı bir duyarlılık geliştirebilirsiniz. Bazı ilaçlar veya prosedürler, renklendiricilere karşı alerji geliştirme riskini artırabilir, bu nedenle bir sonraki renklendirme işlemine başlamadan önce daima bunları göz önünde bulundurun.

Önerilenler

Benzer İçerikler