Parlak Saçlar ve Işıldayan Bir Cildin Sırrı: Protein

Gençlik ve güzelliğin en önemli göstergeleri parlak bir cilt, ışıldayan saçlar ve güçlü tırnaklardır. Protein bakımından zengin cilt ve saç ürünlerini kullanmak, bu görünümü korumada önemli bir rol oynar. Ancak, ürünlerin yanı sıra yediğimiz besinlere dikkat ederek cildimiz, saçlarımız ve tırnaklarımızı sadece dıştan değil içten de güçlendirmemiz gerekir.

Sonsuza kadar genç görünmemizi sağlayacak sihirli bir gıda yok, ancak beslenme şekliniz, cildinizin görünümünü ve yaşlanma şeklini etkiler.

Deri, saç ve tırnaklar büyük oranda proteinden oluşur. keratin, kollajen ve elastin içeren bu proteinler, kırışıklıkları önleyerek cildin elastikiyetini sağlar. Çoğumuz et, tavuk, balık, baklagiller, yumurta ve süt ürünleri gibi gıdalarla bol miktarda protein yeriz.

et

Fakat, protein tüketimini abartmamakta fayda var, çünkü ihtiyacımızdan fazla protein aldığımızda, vücut onu yağa dönüştürür ve genellikle istemediğimiz yerlerde depolar.

Beslenme rutininize en az bir porsiyon yağsız et, tavuk, deniz ürünü ya da baklagiller veya yumurta ve günde iki porsiyon az yağlı süt ürünleri ekleyerek cildinizi ve saçlarınızı güçlendirebilirsiniz.

parlak saçlar

Omega-3 ve Omega-6 Yağları

sardalya

Vücudun yağa ihtiyacı vardır ama elbette yağlı hamur işleri ya da tatlı kek ve turtaların içerdiği yağdan söz etmiyoruz. Burada bahsettiğimiz yağlar temel omega-3 ve omega-6 yağları.

Kuru, kaşıntılı bir saç derisine ve cilde sahipseniz, bu yağları yeterince tüketmiyor olabilirsiniz.

Omega-3 ve omega-6 yağları, prostaglandinler adı verilen hormon benzeri maddeler üretir ve bunlar daha sonra vücutta bağışıklığı ve iltihabı etkileyen diğer maddelere dönüşür. Omega-3 yağları iltihabı, bağışıklık tepkilerini ve kan pıhtılaşmasını baskılar. Omega-6 yağları da sağlıklı cilt için gereklidir, ancak fazlası iltihaplanmaya ve alerjik tepkilere neden olabilir. Sağlıklı bir cilt için her iki yağ türünü de dengeli kullanmanız gerekir.

Her hafta biraz balık, özellikle somon, sardalya ve ton balığı gibi yağlı balıklardan birini tüketmeye dikkat edin. Balık sevmiyorsanız ya da vegan besleniyorsanız keten tohumunu deneyin.

Deri, süt ürünleri gibi gıdalarla bol dönüştürür ve genellikle istemediğimizmiktarda saç ve tırnaklar büyük oranda proteinden oluşur. keratin, kollajen ve elastin içeren bu proteinler, kırışıklıkları önleyerek cildin elastikiyetini sağlar. Çoğumuz et, tavuk, balık, baklagiller, yumurta ve protein yeriz.Fakat, protein tüketimini abartmamakta fayda var, çünkü ihtiyacımızdan fazla protein aldığımızda, vücut onu yağa dönüştürür ve genellikle istemediğimiz yerlerde depolar.

Önerilenler

Benzer İçerikler