Nefis Saçlar…

0
911

Dünya isteyerek ya da zorunluluktan uzun saçları kucaklıyor! Muhteşem uzun saçların nasıl – ve neden- küresel bir trend olduğuna bir göz atalım.

2020’nin ilk günlerinde dünyanın bir değişim içine girmesinden bu yana geçen uzun kasvetli aylar, herkes için zordu ve müşterilerin saçları için randevu alamamaları bize şunu öğretti: kuaförlerle müşteri arasındaki ilişki vazgeçilmezdir, onu ortadan kaldırırsak hayatımızda derin bir uçurum olur. Saçlar uzuyor ve hem kadın hem erkek müşteriler, karantinayla birlikte uzayan saçlarını kesinlikle en iyi durumda tutmak istiyor ve ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Bu büyüyen trende daha yakından bakmak için salon profesyonellerinin saç uzmanlığını bir araya getirdik.

Hazırlayanlar: Gary Kelly & Marie Scarano

ZAHMETSİZ GÜZELLİK

“Bu görünüme bayılıyorum çünkü saçtaki süslü detay, görselin tüm duygusunu güçlendiriyor ve güneş ışığında parlayan uzun güzel saçlara sadeliğinden hiçbir şey kaybettirmeden ekstra bir boyut katıyor. Bu görüntü, zahmetsiz güzelliği aktarmayla ilgili. Uğraş verilmemiş hissi veriyor ama mükemmel biçimde ışık saçıyor. ” Paul Falltrick, GFC Hairdressing (İngiltere) ve Revlon Professional’ın Sanat Elçisi

COOL GÖZ ALICILIK

“Bu imajın ilham kaynağı, birkaç yıl önce Somerset House’daki Isabella Blow koleksiyonu ziyaretiydi. O gerçek bir moda uzmanıydı, onun yaratıcılığından ilham aldım. Uzun saçla çalışmayı seviyorum; bu model zaten çok bakımlı saçlara sahipti. Bu görsel uzun, düz saçları dışarıda geçireceğiniz bir gece ya da özel bir etkinlik için daha göz alıcı bir şeye dönüştürebileceğinizi gösteriyor. İster göz kamaştırıcı ister gündelik olsun, daima iyi bir şampuan, saç kremi ve düzenli bakım maskeleri kullanıyor, bol su içip yeşilliklerle besleniyorsanız, uzun saç sağlıklı ve güzel görünür.” Sharon Malcolm (İngiltere)

IŞILDAYAN KLASİK

“Bu görünümü bu kadar sevmeme neden olan şey, saf sadeliği. Bazen az çoktur ve bu görünüm sağlıklı saçları klasik bir tarzda özetliyor. 70’lerin uzun saç stillerinden ilham alan ve ABBA’dan Agnetha’ya bir selam gönderen görünüm, şu anda bir hayli popüler olan perde kakülde yüzü çevreleyen bir dokunuşla uzun, ışıltılı bir saç sergiliyor.”Tim Scott-Wright @ The Hair Surgery, (İngiltere)

TRENDY UZUNLUKLAR

“Bu görünüm, yılın, renklerin ve tasarımların çok çeşitliliğini ortaya koyan bir koleksiyondan. Daha kısa saç kesimlerinin sadece değişmekle kalmayıp, aynı zamanda saçın teknik yönünün de değişim göstereceğine ve doğru uygulama için kesim metodolojisinin daha fazla hakim olacağına inanıyorum.” Michael Haase Platinum Black (ABD)

IŞIK-GÖLGE

“Eski ustaların resimlerinin karanlığı ve ışığı her zaman ilgimi çekmiştir. Aşırı doku, boylarda artırılmış ışık-gölge kontrastlarıyla inanılmaz bir derinlik ve boyut katıyor.” Detra Smith @ Olivia Garden (ABD)

DOKULU AT KUYRUĞU

“At kuyruğu, geleneksel bir topuzdan farklı bir şeyler arayan gelinler için giderek artan bir trend haline geliyor. Yapılmamış gibi gÖrünen stillerin özenle şekillendirilmiş versiyonları, en önemli günleri için cool bir cazibe arayanlar için mükemmel. At kuyruğu fiyonk ve klips gibi trend saç aksesuarlarını sergilemek için mükemmel bir yol açtı. Bu hacimli at kuyruğu, doğal, k.klü, sınırlı sayıda üretilen moda tonlarda Great Lengths bantları kullanılarak oluşturuldu.” Great Lengths

SEMAVİ AŞK

“GüÇlü bir hacim ve dokuya odaklanan bu g.rünüm seksi ama zahmetsiz. Cinsel çekicilik efektiyle hareketli bukleler ve abartılı hacim yaratmak için ‘Ghd curl styler” ve şekillendirici, doku verici Oribe ürünlerini kullandım. Özgürlük, hareket ve güven, sezonun “Katlar Geri Gelsin” saç trendini yansıtan bu çarpıcı görünümün anahtar kelimeleri. Modern sadelik ve dişiliğin bir aradalığı, net bir şekilde romantik ve sofistike bir tarz yaratıyor. Klasik bir femme fatale görünümüne dönüşüyor; baştan çıkarıcı ama zarif.” Marco Chan (Hong Kong)

ÇOK YÖNLÜ DİŞİLİK

“Uzun saçları severim, modern ve etkileyici ya da yumuşak ve lüks olabilirler. Müşteri, uzun saçlarının ona hükmetmesine izin vermeyip onlara hakim olmalıdır. Her zaman güzel, ilgi odağı ve günümüzün ürün teknolojisiyle yumuşak ve kadınsı olmalıdır. Saçla ilgili en güzel şey çok yönlü oluşudur – bir gün pürüzsüz ve düz, sonraki gün ise dokulu ve dalgalı kullanabilirsiniz. Bu görüntü zahmetsiz ama trendy görünmek isteyen modern kadınları özetliyor.” Daniele De Angelis (İngiltere)

KİŞİYE ÖZEL AMA SEKSİ

“Bu görünüm için gerçekten norm dışına çıkmak istedim. Tipik olarak erkeklerin saçı kişiye özel ve temizdir. Dergi çalışmalarında berberlik erkek saçını çok gösterir. Temiz, kişiye özel ve seksi saçlar ortaya koymak ve uzun saçın bu özelliklere nasıl sahip olup da profesyonel görünebileceğini göstermek istedim. Modaya öncülük eden bir görünüm; eski ‘grunge’ imajını alıp havalı ama iş dünyası için hazır hale getiriyor.” Marilyn Vendittelli (ABD)

PÜRÜZSÜZ GÜNEŞ PATLAMALARI

“Üstte yuvarlatılmış hacmin aksine öne çıkan küt uçlar, ‘mullet’ saç stiline saygı duruşunda bulunuyor olabilir, ancak orijinal versiyon 1.0’dan bilmem kaç ışık yılı önde. Ultra pürüzsüz yüzey doğru ışıltıyı sağlarken, ustaca yapılmış balyaj rengi güneş ışığı efekti vererek yüzü aydınlatıyor.” Sam Villa (ABD)

ÖZGÜR RUH

“”Color Space, 2020 yılında kıdemli sektör mensupları tarafından kurulan bilimsel temellere dayanan bir saç boyası serisi. Ray Civello ve Lupe Voss, Lady Godiva’yı referans alan özgür bir ruh için havayla doğal olarak kurutulmuş dalgalı bir dokuya muhteşem bir ‘ginger’ kızılı uyguladılar.” Color Space Hair (ABD)

YUMUŞAK & İPEKSİ

“Her şey “yumuşak bir şekil” ve “ipeksi parlaklık” ile ilgili, o halde tüm saç şeklini basit, yumuşak ve doğal bir biçimde kıvrılmış uçlarla güzelleştirin. Saç boyunca katlar oluşturarak saça bir miktar ustalıklı ve kusursuz bir görünüm kazandırılır. Bu saç modeli, ihtişamın zirvesidir ve özgüveni önemli ölçüde destekler. Az aslında çoktur, bu yüzden fazlalıkları atıp temellere dönüyoruz. Uyumlu bir denge bulun ve saç, renk ve stil için gerekli olana sadık kalın.” Nicki Ting (Hong Kong)

Estetica İlkbahar 2021 – İçindekiler

Podyumlar: İlkbahar-Yaz 2021

Görünümler: Nefis Saçlar

İlham: Bridgertone dizi setinde saçlar

Albüm: ABD’nin En İyileri

Hime: Japonya’dan bir trend

Saç Modelleri: İngiltere’nin en iyilerinden seçkiler.

Saç Modası: Geçmiş Zamanlardan İlham Alan Şimdiki Saçlar

Araçlar: Cool Haberler!