2023 Yazı İçin Saç Bakımı Tüyoları

Henüz denize ayak basmamış olabilirsiniz, ama saçlarınız için yaz bakım rutinlerine geçmenin tam zamanı! Yaz esintisini yüzümüzde duyumsamak harika bir his, fakat saçlarımız için çok zararlı olabiliyor. Güçlü rüzgarlara alışmamız gereken bir yaz geçireceğiz. Hem şiddetli rüzgar hem de aşırı ısıya ve güneşe maruz kalmak yaz boyu saçınıza büyük zarar verebilir. Kırılıp ayrılmış saç uçları, kontrolü zor saçlar bu dönemde karşılaşabileceğiniz en yaygın problemler. İşte 2023 yazı boyunca saçınızı sağlıklı tutmak için uygulayabileceğiniz bazı tüyolar:

Saçlarınızı Güneşten Koruyun

Saçlar güneşten dolayı aşırın kuruyabilir. Korunmak için şapka ya da bandana tercih edebileceğiniz gibi, saçı UV ışınlarından kusursuz bir şekilde koruyan profesyonel güneş koruyucu saç ürünlerine de yönelebilirsiniz.

Günümüzün saç bakım ürünleri, zararlı UV radyasyonunu (UV ışınları) etkili bir şekilde bloke eden bileşenler içerir. Ayrıca, ellerinize veya yüzünüze güneş kremi uyguladıktan sonra, ellerinizi saçlarınızdan nazikçe geçirmeyi deneyin. Bu, saçınızı UV hasarına karşı etkili bir şekilde korur.

güneş

Durulanmayan Saç Bakım Kremi Kullanın

Dış etkenlerden kaynaklanan hasarlara karşı savunmasız olan saç kütikülü, saçı yumuşatan bakım kremleriyle ekstra bir koruma kalkanına sahip olabilir Yaz aylarında saçınızın daha fazla nem alması için saçı derinlemesine nemlendiren bakım uygulamalarına başvurun. Özellikle durulanmayan saç kremlerini tercih ederek saçınızın gün boyunca nemlenmesini sağlayabilirsiniz.

Saçınızı Daha Seyrek Yıkayın

Saçınızı sıkça yıkadığınız zaman saç derinizdeki doğal yağları uzaklaştırırsınız, bu da daha fazla yağ üretimini teşvik eder ve saçınızı yıkama ihtiyacınızı artırır. Yıkamalar arasında biraz daha uzun süre bırakmak için normal şampuanınızı kuru şampuanla değiştirin.İdeal olarak, saçınızı haftada 2-3 kez yıkamaktır. Denize girip çıktığımız günlerde saçı tuzdan arınmamak mümkün değil, bu yüzden bazı günler deniz sonrası saçınızı şampuan kullanmadan sadece durulamaya çalışın.

2023 yazı saç bakımı

Çok Sıkı Toplanmış Saç Stillerinden Kaçının

Saçınızı kontrol altında tutmanın ve güneşe maruz kalmayı azaltmanın en iyi yolu, dağınık bir örgü, gevşek dağınık topuz yapmak veya açık bırakmaktır. Sıkı toplanmış saç modelleri, saçı gerip çekeceği için özellikle de yaz sıcağından dolayı kuruyan saçların kolayca kırılmasına yol açabilir.

Sıcak Şekillendirme Aletlerine Yüz Vermeyin

Saçınızı mümkün olduğunca fönle kurutmaktan ve sıcak şekillendirme aletlerini kullanmaktan kaçının. Saçınız zaten güneşin yoğun ısısıyla mücadele ederken, bir de onu ekstra kurutacak sıcak şekillendirme aletlerine maruz bırakmayın. Zaten yazın saçımız doğal havayla çabucak kurur.

Kuaför Bakımlarını Hafife Almayın

Yaz kaçınılmaz olarak terlemeye ve hem cildin hem de açın daha fazla yağ üretmesine yol açar. Yağlı bir saç derisi ve ölü deri hücreleri, toz ve kirle dolu gözeneklerin tıkanmasına neden olur. Bu da saçın aşırı dökülmesine yol açar. Saç derinizde aşırı yağlanma problemi çekiyorsanız ya da aksine deniz ve güneşten dolayı çok kuruduysa, sizin için en doğru bakımı kuaförünüz uygulayacaktır. Salonda vakit harcamak istemiyorsanız, kuaförünüzün tavsiye edeceği ve evde uygulayabileceğiniz bir ya da birkaç bakım ürününe yatırım yapmayı ihmal etmeyin.

Önerilenler

Benzer İçerikler