2022 Saç Trendleri

Her yeni yıl saç, makyaj ve giyimde, kısacası kendimizi ifade edebileceğimiz her alanda yeni trendleri de beraberinde getiriyor. Bu da zorlu geçen bir yılın tesellisi. 2022 saç trendleri bize deneyebileceğimiz pek çok seçenek öneriyor.

Genellikle her şeyin karamsar bir tabloda ilerlediği son yıllarda, dünyayı değiştirme gücümüz yok ama en azından kendimizde birtakım değişiklikler yaparak biraz olsun moral bulabiliriz. Bu yılın öne çıkan saç rengi ne? Hangi saç modelleri ön planda? 2022’de tercih edilen kakül hangisi? İşte 2022 saç trendleri:

Doğal Görünümlü Kızıl Saç

Diğer bir yaygın trend, doğal bir kızıl gibi görünen turuncu-kızıl saçlar. Bu trend son dönemde Instagram ve Tik Tok gibi sosyal medya platformlarında da sıkça karşımıza çıkıyor. Başta doğal sarışınlar olmak üzere birçok kişi saçlarını bu renge boyuyor. Bazıları da sadece yüzü çevreleyen kontur vurguları şeklinde tercih ediyor.

Dokulu Katlar

Dokulu katlar, bu yılın en dikkat çeken saç trendlerinden biri. İnce ve kalın telli, düz, dalgalı ya da kıvırcık fark etmeksizin, her saç tipinde iyi sonuçlar veriyor. Aşırı kalın telli saçlarınız varsa, bu saç omuzlarınızdan ağırlığı biraz olsun alabilir. Saçınızın doğal dokusuna bağlı olarak, şekillendirmeyi de kolay hale getirebilir. Bu tarz size dağınık, spor bir görünüm verebilir, ancak önemli bir etkinlik ya da geceye katılırken kuaförünüz tarafından kolayca hoş stillerle şekillendirilebilir.

İnce Kaküller

Son yılların vazgeçilmezi kakül, bu yıl ince perçemler şeklinde karşımıza çıkıyor. İnce kaküller tüm alnı kaplayan kalın kaküllerin yerini alıyor. Ayrıca bu tip kaküle şekil vermek çok daha kolay. Perde kaküller rafa kalkmasa da popülerliğini bu yıl ince kaküllere kaptırıyor.

Katlı Uzun Saçlar

Dümdüz inen uzun saçlara veda edin! Bu yıl katsız düz uzun saçlar tamamen tarihe karışıyor. Uzun saçlara kat verilip boyut kazandırılıyor. Çok daha hacimli ve çarpıcı.

Küt Lob

Hiçbir zaman popülerliğini yitirmeyen Fransız esintili küt bob, güçlü esintileriyle etkisini devam ettirirken küt lob ise, 2022’de muazzam bir görünüm kazanıyor. Long Bob’un (Uzun Bob) kısaltması olan Lob, keskin hatlı bir kesim isteyen ancak saçını çok kısa kestirmekten korkan biri için ideal bir saç modeli. Senenin trendi küt! Bu kesim, kısa bob kadar klasik bir model olma yolunda hızla ilerliyor. Kıvırcık veya düz… Her şekilde sofistike bir görünüm garanti!

Yumuşak Mullet

2022 trendleri arasında geçtiğimiz yıl çokça popüler olan mullet’yi de görüyoruz. Ancak bu sene kaba hatları terk ederek daha yumuşak bir versiyonla güncelleniyor. İtiraf edelim, yumuşak versiyonları çok daha etkileyici!

Dağınık Örgüler

Saçınızı yıkamaya vakit bulamadığınızda genelde örgüler günü kurtarmak için müthiş ve eğlenceli bir alternatiftir. Bu yıl öne çıkan örgüler ise dağınık ve zahmetsiz modeller… Bohem bir şıklık arayanlar için mükemmel bir tercih!

Belirgin Doğal Bukleler

Eskinin sıkça fönlenen ve düzleştirilmeye çalışılan bukleleri, son  yıllarda özgürlüğünü ilan etti. Doğal buklelerini benimseyip onları nasıl doğru şekillendireceklerini öğrenenlerin sayısı giderek artıyor. Saçınızı kurutmak için normal havlu yerine pamuklu bir tişört veya mikrofiber havlu kullanmak, buklelerinizi belirginleştiren doğru ürünlere başvurmak… İşin tüm sırrı bu!

Zahmetsiz Gevşek Dalgalar

Evde kendi başınıza yapabileceğiniz saç modellerinden biri olan gevşek dalgaları, kalın maşalar veya düzleştiricilerle elde edebilirsiniz. Güzel görünmesi için gereken şey, dalgaları gevşek ve dağınık tutmak.

70’lerin Saç Modelleri

Bu yıl 70’lerin saç modası, yumuşak, kabarık, hacimli saçlarla kendini hatırlatıyor.

Önerilenler

Benzer İçerikler