2022 İlkbahar Saç Trendleri: Cesur ve Yenilikçi

2022 İlkbahar Saç Trendleri, bizi hiç olmadığı kadar yenilikçi, cesur ve farklı stil önerileriyle buluşturarak özlediğimiz coşkuyu müjdeliyor.

Son iki yıldır pandemide yükselen shag ve mullet gibi trendlerin ardından 2022 bahar sezonu itibarıyla, saçın çok daha cesur ve kuralsız olduğu bir çağa geçiş yapıyoruz. Pinterest’in son trend raporuna göre, doğal saç dokusunun korunduğu 2022 baharının en büyük saç trendleri arasında graffiti saçlardan küt boblara, ahtapot kesimlerden rapunzel saçlara, cesur kesimler ve renklendirmeler yer alıyor.

Alışılmışın dışında, cesur ve sıra dışı kesimler, daha cesur ve deneysel saç renkleri ile buluşuyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana yavaş yavaş yükselen dalgalı katların hakimiyetini hissedeceğimiz bu ilkbahar sezonunda, saçlarda, artık sonuna gelmekte olduğumuz pandemiden zincirlerimizi kopararak çıkma arzumuzun yansımalarını göreceğiz.

İşte 2022 İlkbahar Saç Trendleri:

AHTAPOT SAÇ KESİMİ

Bu dalgalı ve çok katlı saç modeli, tıpkı ahtapot kollarını andıran bu saç kesiminde yüzü çevreleyen kısa katlar, daha uzun boylarla bir araya geliyor. Mullet kesimin uzama aşaması pek çoklarını usandırır. Bu saç kesimi, bu sorunu tamamen ortadan kaldırıyor.

GRAFFİTİ SAÇLAR

Desenli Grafiti saçlar, son dönemde giderek ivme kazanıyor. Saçı gerçek bir sanat eserine dönüştürebilen, renklerin saçta bir tuval gibi işlendiği grafiti saç stili, günümüzün boğucu atmosferinden daha renkli bir dünyaya geçişi sembolize ediyor. Saç, tam anlamıyla kişisel bir sanat ifadesine dönüşüyor.

RAPUNZEL SAÇLAR

“Uzun saçtan vazgeçmem” diyenleri sevindirecek bir haberimiz var. 2022 bahar saç trendleri arasında yükselen stillerden bir diğeri de alışıldık boyları aşan aşırı uzun saç. Eğer kestirmeyi düşünmüyorsanız, aksine bir değişime yönelebilirsiniz.

YATAY RENKLENDİRMELER

Son dönemde saç tasarımcılarının yatay renklendirmelerle saç modasına yeni bir yön verdiğini görüyoruz. Dikey boyama tekniğinin yanı sıra yatay olarak uygulanan vurgular 2022 bahar saç modasının en çarpıcı trendlerinden. Rihanna ve Avril Lavigne gibi ünlü şarkıcılarda örneklerini gördüğümüz bu görünümün, birkaç yıl daha bizimle olacağını tahmin etmek güç değil.

DOĞAL GÖRÜNÜMLÜ ATEŞLİ KIZILLAR

Kızıl saç gündemden hiçbir zaman düşmüyor, ancak her yıl ve her sezon farklı tonlarla kendini gösteriyor. 2022 baharında ise doğal görünümlü ateşli kızıllara hazır olun. Zira, bu trend de ortalığı kavuracak gibi görünüyor.

YANLAMASINA TARANAN KAKÜL

Yanlamasına taranan kaküller, hem 90’ların dağınık toplanmış saçlarında hem de geriye taranmış şık stillerde karşımıza çıkıyor.

SIRADIŞI ÖRGÜLER

2020 ve 2021 boyunca her yerde karşımıza çıkan baby örgüler, bu sezonda büyüyerek çok daha dikkat çekici ve dramatik bir kimliğe bürünüyor.

POWER BOB

Bob, jilet gibi keskin uçlarla çok daha güçlü bir şekilde geri döndü. Ortadan ayrılmış ya da ve omuzlara değen bobun yaydığı karizmatik enerjiyi kim yadsıyabilir ki?

KAKÜLLÜ KIVIRCIK SAÇLAR

Bir süredir zaten görmeye alıştığımız kıvırcık kaküller, bukleli saçlar için 2022 baharında da popülerliğini koruyor.

Önerilenler

Benzer İçerikler