2021 Yaz Ayları İçin 3 Saç Kesimi Trendi

Yaz saçları nasıl olacak? 2021 yazının saç modası hangi stillere işaret ediyor?

Saç kesimi trend öngörüleri neler?

Yaz nihayet geldi. Yazın gelişiyle birlikte saçlarımızda da değişim yapma vakti! Saç kesimi uzmanı ve influencer Callum Standen May, 2021 yaz aylarının doğal dokulu rahat saçların hakimiyetinde olacağını söylüyor. İşte, bu yaz öne çıkacağı öngörülen üç saç kesimi trendi:

1. Doğal Görünümlü Fransız Bob

Daima çok şık bir görünüm sunan Fransız Bob’un en önemli özelliği çene hizasındaki bobdan önemli ölçüde daha kısa ve küt kesilmesi, saçın elmacık kemiği bölgesine veya hemen altına hizalanmasıdır. 

Bu görünüm, özellikle çok şık bir kıyafetle birlikte yüz özelliklerini gerçekten geliştirip yüze bir yapı kazandırıyor. 

Bu saç kesimi, ıslak saça uygulanan bir tuz spreyi veya doku spreyi yardımıyla inanılmaz derecede çabasız ama rahat görünüm alabiliyor. Şekillendirici bir maşa ile zahmetsiz, yumuşak ve rahat dalgalar oluşturmak da mümkün.

2. Yumuşak Dokulu Bir Kakülle Tamamlanan Orta Boy Shag

Şu anda çok popüler olan orta boy saçlara uçuşan bir hareket katmak için kesime katları ve dokuyu dahil eden bir stil. Bu görünümün en iyi yanı, çok az bakım gerektirmesi ve çok az şekillendirmeye ihtiyaç duyması. Saça daha fazla hacim ve gövde kazandırmak için katlara mat şekillendirici ürün, köpük veya doku verici sprey uygulanabilir. 

Bu saç modeli çoğu saç tipinde, özellikle de saçlarının daha kalın görünmesini isteyen ince telli saçlarda işe yarıyor. Yüze yumuşaklık katmak, gözleri vurgulamak ve yüz hatlarının öne çıkmasına yardımcı olmak için bu stile dokulu bir kakül de eklenebilir.

3. Bolca Doğal Dokuya Sahip Mullet

Mullet saç modeli son zamanlarda büyük bir moda akımına dönüştü. Miley Cyrus gibi ünlülerde görülen bu kesimin anahtarı, boyun daha uzun tutulup arkada ve üstte bolca dokuya sahip olmasıdır. Standon’a göre, kesimi güçlendirmek üzere saça daha fazla hareket ve doku sağlamak için saçlar, parmaklar kullanılarak fönlenmeli. Mutlaka saçı pürüzsüzleştirip kabarıklığı önleyen, nemlendirip parlaklık veren bir doku kremi ya da spreyi ile ile tamamlanmalı. Ayrıca bu saç modelinin son zamanlarda daha şık ve kıvrımlı uçlarla da kullanıldığını görüyoruz.

 

Önerilenler

Benzer İçerikler