2021 Yaz Makyajı: İki Tonlu Gözler ve Dudaklar

2021 yazı, tıpkı saçlarda olduğu gibi gözler ve dudaklarda iki tonlu makyaj trendi ile yeni bir kapı açıyor. Önce podyumlarda karşımıza çıkan trend giderek daha çok kişi tarafından benimseniyor.

Alışılageldik tek renk ruj uygulaması bu yıl tek seçenek olmaktan çıkıyor.

İki Tonlu
Instagram @soorenhedegaard

Göz farı söz konusu olduğunda ise iki ton kullanmanın bir tondan daha iyi olduğu kesin. Bu görünümü denemek için profesyonel bir makyöz olmanıza da gerek yok. İşte adım adım iki tonlu göz makyajı:

ADIM 1: Renklerinizi Seçin

İki tonlu göz makyajının tüm amacı bakışlara derinlik katmak olduğu için işin sırrı, birbirini tamamlayan bir açık bir koyu ton seçmek. Genel olarak göz makyajında ​​yeniyseniz, karıştırılması daha kolay olduğu için mat yerine ışıltılı göz farı tonları kullanmak isteyebilirsiniz. 

İki tonlu göz makyajı
Instagram @ljpoler

ADIM 2: Göz Kapaklarınıza Far Bazı Uygulayın

Renkleri uygulamaya başlamadan önce, göz kapaklarınıza bir göz makyajı bazı sürün. Primer, üzerinde çalışmanız için düzgün bir tuval oluşturabilir ve ayrıca gölgelerinizin yerinde kalmasına da yardımcı olabilir.

ADIM 3: Göz Kapağınızı Renklendirin

İki tonlu göz makyajı görünümünüze başlamak için düz, yoğun bir göz farı fırçası kullanarak daha açık olan rengi göz kapağınıza eşit şekilde uygulayın. Makyajınızın temelini oluşturmak için kirpik çizginizden göz kapağı kırışıklığınıza kadar uygulayın.

Instagram @linaa-chic

ADIM 4: Göz Kapağı Kırışıklığını Belirginleştirin

Bir sonraki adım göz kapağı kırışıklığınızı belirginleştirmek. Fırçayla göz kapağının dış köşesinden başlayıp içeri doğru ilerlerken kırışıklığınızı doldurmak için daha koyu rengi kullanın. Tekniğe gelince, fırçanızı kırışıklığınız boyunca bir ön cam sileceği hareketiyle sallamayı deneyin. 

ADIM 5:  Renkleri Karıştırın

Artık iki tonu da uyguladığınıza göre, sert çizgileri parlatmak için bir göz farı fırçası kullanın. Bu aynı zamanda çok boyutlu görünüme ombré vari bir kalite kazandırmaya da yardımcı olur

ADIM 6: Kaş Kemiğinizi Vurgulayın

Bu görünüm iki tonlu olarak tanımlansa da aslında üç renge ihtiyaç vardır. Göz kapağına uyguladığınız iki renk ana cazibe merkezi olsa da, karışıma doğal görünümlü bir vurgu eklemek görünümü zenginleştirir. Paletinizdeki en hafif, ten rengine en yakın parlak tonu kaşınızın dış kuyruğunun hemen altına fırçayla uygulayın. 

ADIM 7: Rimel ile Makyajınızı Tamamlayın

iki tonlu makyaj
Instagram @domonkoseszti

Önerilenler

Benzer İçerikler