PLoS Medicine adlı tıp dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, yumurta tüketimi kaynaklı kolesterol kalp hastalığına bağlı ölüm riskini artırabiliyor.
Araştırmacılar, 500 binden fazla katılımcının diyet kolesterolünü ve yumurta tüketimini takip ederek kalp hastalığına bağlı ölümleri izledi.
Günlük diyete eklenen yarım yumurtanın kalp hastalığı kaynaklı ölümle ilişkilendirildiği araştırmada, günlük tüketilen her 300 miligram diyet kolesterolü için ölüm riski %24’e kadar arttı.
Araştırmacılar, artan riski yumurta tüketiminden kaynaklanan yüksek kolesterol seviyelerine bağlıyor ve kalp sağlığını iyileştirmek için yumurtanın fındık ya da baklagiller gibi diğer protein kaynakları ile değiştirilmesini tavsiye ediyor.
Kaynak: Zhuang P, Wu F, Mao L, vd. ABD’deki yumurta ve kolesterol tüketimi ve kardiyovasküler ve farklı nedenlerden ölüm oranı: Nüfus temelli bir grup çalışması. / PLoS Medicine.