Profesyoneller salonlarında işinde iyi olan ve alanında en iyi eğitimi almış elemanlarla çalışmak ister. Türkiye’de toplam 12 yüksekokul salonlarda en iyi hizmetin verilmesi için öğrenci yetiştiriyorlar. Bu okullardan mezun olanlar sadece salonlar gibi özel sektörde değil, kamu sektöründe opera, bale gibi devlet kurumlarında makyöz olarak çalışıyorlar ya da kendi işlerini kuruyorlar.
Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Rıfat Aytar, hairist.com.tr’ye Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü’nde verilen eğitimin içeriği, öğrenci profili, mezunların hangi alanlarda çalıştıkları hakkında bize bilgi verdi.
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü 50 kişilik kontejyandan oluşuyor. Öğrencilerin çoğu kız meslek liselerinden geliyor. Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde eğitim veriyor.
Rıfat Aytar, altyapı bizim için çok önemli, teknik donanım açısından sürekli kendimizi geliştiriyoruz diyerek yenilikleri yakından takip ettiklerini, öğrencileri en iyi şekilde yetiştirdiklerini belirtti.
Mersin Üniversitesi Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlileri, öğrencilerin bilim, teknoloji ve sanat alanındaki çağdaş gelişmelere bağlı kalarak topluma faydalı hizmetler sunabilmeleri için mesleki bilgi ve becerilerini en yüksek noktaya çekmek için çalışıyor.
Bölümde, saç bakımı, saç yapımı, saç kesimi, kozmetik bilgisi, makyaj, el, ayak ve tırnak bakımı, mesleki bilgisayar ve mesleki ingilizce eğitimi veriliyor.
Öğrencilerin yüzde 70’i mezun olduktan sonra kendi işlerini kuruyor ya da diğer salonlarda, yüzde 30’u ise kamu kuruluşlarında çalışıyor. Özellikle Antalya, Bodrum’da bulunan güzellik salonları ve kuaförler eleman aradıklarında Mersin Üniversitesi Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü mezunu öğrenci soruyorlar. Mezun olduktan sonra öğrencilerin işleri hazır oluyor. Birçok öğrenci de mezun oldukları alanlarda usta öğretici olarak devlet kamu kuruluşlarında ishistam ediliyorlar.