fbpx

Serinletici Gül Yaprakları Kokteyl Tarifi

Yazın bahçe partileri ve teras buluşmaları için elinizin altında mutlaka ferahlatıcı, serinletici, sağlıklı ve basit bir kokteyl tarifi olması, çoğu zaman kurtarıcıdır.

Bu düşük alkollü ve gül yapraklarından oluşan soğuk kokteyl, serinlemeye çalıştığını sıcak yaz günleri için harika bir seçenek. Tercihinize göre alkolü tamamen devre dışı bırakıp alkolsüz olarak da hazırlayabilirsiniz. İlave şeker yok ve hazırlaması çok kolay, bu yüzden kapınız her çaldığında konuklarınız ve kendiniz için bu nefis serinletici kokteyle başvurabilirsiniz..

Yaz için ferahlatıcı, anti-inflamatuar gül kokteyli
Miktar: 1 sürahi.

İçindekiler:
2 yemek kaşığı taze veya kurutulmuş organik gül yaprakları
2 su bardağı su
1 su bardağı taze sıkılmış meyve suyu (dilediğiniz meyve suyunu kullanabilirsiniz; ancak bizim tavsiyemiz nar)
2 su bardağı maden sodası
1 bardak beyaz şarap
Süslemek için ekstra gül yaprakları
Süslemek için limon dilimleri

kokteyl

Hazırlanışı:
Gül çayı yapmak için küçük bir tencereye gül yaprakları ve suyu koyun. Tencerenin kapağını örtüp 10 dakika kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatın ve 20 dakika demlenmesini bekleyin. Yaprakları sudan süzüp soğutulmuş çayı bir sürahiye dökün. (Hazırlıksız yakalanmadığınız durumlarda süreci hızlandırmak için bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında da saklayabilirsiniz.) Servis yapmaya hazır olduğunuzda sürahiye sıkılmış taze meyve suyunu, maden suyunu ve beyaz şarabı ekleyin ve iyice karıştırın.
Sürahiyi buzla doldurun; tekrar karıştırın.
Gül yaprakları ve limon dilimleri ile süsledikten sonra soğuk servis yapın.

Önceden de belirttiğimiz gibi, ister düşük alkollü ister şarabı tamamen atlayıp alkolsüz bir içecek olarak hazırlayabilirsiniz. eya isterseniz şarabı atlayabilirsiniz.


Neden Gül yaprakları?

Kokusuyla büyülemenin ve güzelliğiyle aşkın sembolü olmasının ötesinde, iltihap önleyici (anti-inflamatuar) özelliklere sahip olan gül, yüzyıllardır hem ilaç hem de gıda olarak kullanılmıştır.

İş şaprakları tedarik etmeye geldiğinde marketten veya çiçekçiden satın alınan gülleri tüketmek asla iyi bir fikir değildir. Çnkü bunların kimyasal böcek ilacına maruz kalmış olması çok olasıdır.

Bu tarif için taze gül yaprakları kullanmak istiyorsanız, en kesin ve en güvenli yol onları kendiniz yetiştirmek ya da organik olduklarını onaylayabilecek güvenilir bir yetiştiriciden tedarik etmektir.

Taze gül yaprakları bulmakta zorlanıyorsanız bunun yerine kurutulmuş organik gül yaprakları da satın alabilirsiniz.

Önerilenler

Benzer İçerikler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz