Doğayla buluşun: Atatürk Arboretumu.

Kuaför salonlarının yoğun çalışma temposuna sahip işletmeler olduğunu biliyoruz.

Bu yoğun çalışma temposu beraberinde stresi getiriyor ve verimliliği etkiliyor. İşletme sahiplerine bunu göz önünde bulundurarak çalışanlara yönelik doğal aktiviteler önermesi işletme verimliliğinin yanı sıra çalışanların motivasyonunu arttırma noktasında sorumluluk düşüyor.

Sadece ekip yemekleri bir alternatif değil. Doğada yapılacak etkinlikler ve çalışanları buna yönlendirmekte katkı sağlayacak unsurlar.

İşte İstanbul için bir öneri:

Atatürk Arboretumu

İstanbul Sarıyer’de, Kemerburgaz-Bahçeköy yolu üzerinde yer alıyor. Atatürk Arboretumu, gölet ve yürüyüş yolları, temiz havası, yemyeşil bitki örtüsü ile huzur saçan bir yer.

İki gölet, göletlerde kuğular ve sincapların yer aldığı özel bir doğa harikası.

Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden kaçmak isteyenler için ideal bir yer.

Atatürk Arboretumu Bahçeköy-Kemerburgaz arasındaki ormanlık bölgede, Bahçeköy sınırlarında kalıyor ve Belgrad Ormanına arabayla 5 dakika mesafede bulunuyor.

Unutmayın: İçeriye su ve çocuk maması hariç; her türlü yiyecek, alkollü ve alkolsüz içecek, evcil hayvan, tripod, bisiklet, top, uçurtma, balon, konfeti ve diğer açık alanlarda oynanabilen oyun ve oyuncaklar, profesyonel çekim yapılabilecek her türlü ekipman ve kostüm ile giriş yasak ve girişler ücretli.

Arboretum’da piknik yasak. Girişte çantanız aranarak yanınızda getirdiğiniz bisküvi ve kurabiye türü şeyler dahi alıkonuyor zaten. Doğa ile baş başa kalmanızı sağlayan bir yer. Yeme içme ihtiyaçlarınızı gelmeden giderin ve tok gidin. Tuvalet var. Etrafta oturmak için pek bir yer yok. Yanınıza üzerine oturmak için bir şeyler almanızı tavsiye ederiz. Tabii ki fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyin.

Atatürk Arboretumu:

Arboretum ne demektir?

Bilimsel araştırmalar gerçekleştirebilmek ve gözlem yapmak amacıyla kaynağı ve yaşları belli, her biri belirli değişkenler göz önünde bulundurularak mümkün olan en doğru ve dikkatli şekilde bir araya getirilmiş ağaç ve diğer odunsu bitkilerin önceden belirlenmiş uygun alanlarda yetiştirilip sergilendiği tabiat parçalarıdır. Bu alanlarda eğitim ve bilimsel çalışmalar gerçekleştirmektir.

Önerilenler

Benzer İçerikler