Damat tıraşı nasıl olmalıdır?

Damat tıraşı nasıl olmalıdır?

Mutlu düğün günü geldiğinde, kuaförde zaman harcayanın sadece gelin olduğu düşünülür ama işin aslı öyle değildir. Damadın da, gelinin hazırlığı kadar uzun sürmese de, bir hazırlık süreci bulunur. Damat traşı nasıl olmalı sorusunun cevabı, artık tüm ayrıntılarıyla öğrenilebilir.
Eskiden klasik bir adet olarak damat evinde yapılan 
damat traşı, artık kuaförlerde yapılmaktadır. Burada yapılan aslında sadece sakal traşından ibaret değildir, saç traşı, sakal traşı ve kısa bir yüz bakımı kapsar.

Öncelikle saçı, kendisine yakışan, tarzına uygun bir stilde kesilen damadın sakal traşına sıra gelir. Daha önceleri sakallı damat düşünülemez, damat olan her erkeğe mutlaka sinekkaydı traş yapılırken, günümüzde bu adet değişmiş, sakallı, hatta günümüz modasına uygun uzun sakallı damatlar da kendi düğünlerinde boy gösterir olmuştur. Bu şekilde uzun sakal kullanan damatların sakalı ve bıyığı düzeltilir. Gece boyunca dağılmayacak şekilde sabitlenir. Sakalı tercih etmeyen damatların ise sinek kaydı, klasik olarak, köpürtülmüş sabun ve ustura ile yapılır.

Traşı yapılmış yüz, önce sıcak, sonra soğuk suyla yıkanıp cildin canlanması sağlandıktan sonra, cilde uygun balsam veya kremle bir yüz masajı yapılarak, günün stresiyle gergin olan damadın rahatlaması sağlanır. Çoğunlukla bu esnada, damadın düğün günü sağ kolu görevini gören sağdıcın da traşı yapılır. Bu, hem damadın bir yakınıyla birlikte olarak rahatlaması, hem de aniden gerekebilecek sağdıcın damadın yanında bulunması için yapılır. Tüm traşı ve bakımı yapılan damat, gecenin mutlu atmosferine, en yakışıklı haliyle iştirak etmeye hazırdır.

 

Önerilenler

Benzer İçerikler