Akne Sebebi ve Cildin Düşmanı Süt Ürünleri ve Şeker

Son araştırmalar, yüksek oranda süt veya şeker içeren beslenme rutinini ciltte sivilce ve akne artışı ile ilişkilendiriyor.

Akne, dünyada her 10 kişiden 1’ini etkiliyor. Yetişkin kadınların yaklaşık yüzde 54’ü hayatlarının bir noktasında akde ile mücadele ediyor.

akne

Uzmanlar, omega-3 yağ asitleri bakımından zengin, lifli gıdalarla beslenmeyi önerirken süt ve şekeri azaltmanın pürüzsüz bir yüze ve cilde  giden başlıca yol olduğunu belirtirken akne ve sivilcesiz, pürüzsüz bir cilt için süt, şeker veya kafeinden kaçınmak gerektiğinin altını çiziyor.

süt
kola - şeker -akne

Araştırmacılar, incelenen akneli kişilerin yaklaşık yüzde 50’sinin günlük süt ürünleri tükettiğini keşfederken, gazoz ya da meyve suyu gibi tatlı içecekler, hamur işleri ve çikolata gibi yiyeceklerin tüketilmesi ile sivilce ve aknenin doğrudan bağlantılı olduğunu ortaya koydu.

Kimi uzmanlar, süt ürünlerinden elde edilen proteinlerin ciltteki genetik kodu etkileyebildiğini, bunun da iltihaplanmaya yol açabileceğini ya da yağ üretimini etkileyerek akneye neden olabileceğini açıklıyor.

Şeker zehir mi?

Süt ürünleri laktoz yoluyla çok fazla şeker içeriyor. Şekerin artık neredeyse bir zehir olarak nitelendirildiğini düşünürsek, bir şeker türü olan laktoz içeren sütün de cildimiz için zararlı olduğu sonucunu çıkarabiliriz.

peynir - akne

Şekerin akne içerisinde iltihabı uyardığına,  bunun da sivilcelere neden olduğuna dair çok sayıda kanıt bulunuyor. Şeker içeren gıdalar sadece tatlılarla da sınırlı değil. Peynir veya ekmek gibi besinlerin çoğu yüksek glisemik indekse sahip olduğunu dikkat çeken uzmanlar, yüksek bir glisemik indeksin vücudun çok fazla insülin üretmesine neden olabileceğini belirtiyor.

una dair çok sayıda kanıt bulunuyor. Şeker içeren gıdalar sadece tatlılarla da sınırlı değil. Peynir veya ekmek gibi besinlerin çoğu yüksek glisemik indekse sahip olduğunu dikkat çek

başlıca yol olduğunu belirtirken pürüzsüz bir cilt için süt, şeker veya kafeinden kaçınmak gerektiğinin

Araştırmacılar, incelenen akneli kişilerin yaklaşık yüzde 50’sinin günlük süt ürünleri tükettiğini keşfederken, gazoz ya da meyve suyu gibi tatlı içecekler, hamur işleri ve çikolata gibi yiyeceklerin tüketilmesi ile sivilce ve aknenin doğrudan bağlantılı olduğunu ortaya koydu.

Kimi uzmanlar, süt ürünlerinden elde edilen proteinlerin ciltteki genetik kodu etkileyebildiğini, bunun da iltihaplanmaya yol açabileceğini ya da yağ üretimini etkileyerek akneye neden olabileceğini açıklıyor.

Önerilenler

Benzer İçerikler