Yaklaşık on yıldır özellikle yoga dünyasına yakın olanların yakından tanıdığı yüz yogası, son birkaç ayda sosyal medyada büyük bir furyaya dönüştü. Cildi kaldırmaya yardımcı olduğu söylenen yüz yogasının takipçileri arasında Jennifer Anniston, Gwyneth Paltrow ve Meghan Markle gibi ünlüler de var.
Yüz yogası nedir?
Yüzün iskeleti 40tan fazla kastan oluşur ve tıpkı vücuttaki kaslar gibi, onları ne kadar çok çalıştırırsanız o kadar çok gerilir ve sıkılaşırlar.
Yüz yogasının faydaları nelerdir?
Yaşlandıkça, kaslarımız hacmini, gücünü ve elastikiyetini kaybediyor, kolajen üretimi yavaşlıyor, buna bağlı olarak cilt daha fazla gevşiyor. Uzun vadeli değişikliklerle ilgili olarak bilim sınırlı olsa da, yüz yogası egzersizinden hemen sonra yüzünüzde mutlaka bir fark görebileceğiniz iddia ediliyor. Cilt yeniden enerji kazanmış ve kalkmış görünüyor.
Yaşlanmaya bağlı değişikliklere karşı koymak için önerilen düzenli yüz egzersizinin işe yaraması için, her egzersiz türünde olduğu gibi istikrarla uygulanması gerekiyor. Uzmanlar, gerçek bir fark görmek için yüz yogasını günlük rutininize dahil ettiğiniz takdirde daha sıkı ve sağlıklı bir cilde kavuşacağınızı belirtiyor.
Yüz İçin Dört Yoga Egzersizi
1- Ağzınızın kenarlarını dışa doğru çekerek gülümseyin, Yüzünüzü buruşturmayın veya gözlerinizi kırıştırmayın. Bunu yaparken, ‘E’ harfini söylediğinizi hayal edin. Yüzünüzün geri kalanı tamamen hareketsiz olmalı. Bu pozisyonda en az 10 saniye kalın, ardından bırakın.
Bu egzersiz ağzınızın köşelerindeki sarkmayı önlemeye yardımcı olmak üzere ağzınızın etrafındaki o küçük kasları hedef alır.
2- İşaret parmağınızı kaşlarınızın tam arasına yerleştirin. Ardından, kaşlarınızı 10 kez yukarı ve aşağı kaldırın. Antrenmanı ve esnemeyi derinleştirmek için bu kaşları olabildiğince yukarı kaldırın. Bu egzersiz, alnınızdaki kasların gücünü artırır ve gözlerinizi aydınlatıcı bir etkisi vardır.
3- Elinizi yumruk yapın ve tüm ağırlığı bırakırcasına çenenizi yumruğunuzun üzerine koyun. Bir yandan yumruğunuzdan gelen yukarı doğru baskıyı korurken, bir yandan bu baskıya karşı ağzınızı açıp kapatın. Yumruğunuzun basıncını korurken ağzınızı açıp kapatmaya devam edin. Bunu 10 kez yapın.
4-Uzaktaki bir noktaya odaklanın ve sanki göremiyormuş gibi gözlerinizi kısın. Üç saniye tutun, ardından şaşkınlık ifadesiyle gözlerinizi açın. Tekrar kısın, tutabildiğiniz kadar tutun ve sonunda gözlerinizi olabildiğince geniş açın. Bunu birkaç kez yapın.