Kadın Komedyenden İlişkiler, Kadınlar ve Erkeklere Dair

Son yılların en iyi komedyenlerinden biri olarak kabul edilen, sadece mizahıyla değil güzelliğiyle de çok konuşulan Iliza Shlesinger, kadın – erkek klişeleri, ilişkiler ve aralarındaki farklara ilişkin müthiş tespitleriyle milyonları güldürüyor.

İşte komedyenin tespitlerinden bazıları:

  • Cinsel tacize uğramak en kötüsü. Durun, tam anlamıyla ifade edemedim. Çirkin bir adam tarafından cinsel tacize uğramak en kötüsü… Yakışıklıysa, o zaman sadece flörtleşmedir.
  • Kadınların yüzde yüzünü asla memnun edemezsiniz.
  • 20’li yaşlarındayken erkekler sana “Kaç erkekle yattın?” diye sorarlar. 30’larında kimse sana bunu sormuyor, çünkü cevabı iğrenç.
  • Erkeklerin avcı, kadınların ise toplayıcı olduğunu söylüyorlar. Bir nevi doğru. Kadınlar toplayıcıdır. Sizin hakkınızda bilgi toplamayı severiz. Sonra da sizi avlarız. Noelde seni annemle tanıştırmak için eve getirdiğimde, gerçekten seninle tanışmasını istediğim için mi getiriyorum sanıyorsun? Hayır, “Anne bak ne yakaladım,” diyebilmek için…
  • Erkek düğün gününde canının istediği saatte uyanır, kahvesini içer, dışarı çıkıp leziz bir yemek yer. Karnının şişip şişmeyeceği umurunda olmaz. Sonra gidip saçını kestirir! Düğün gününde! Dalga mı geçiyorsun?! Senin berberine duyduğun bu sonsuz güven nereden geliyor?!
Iliza Shlesinger – Netlix

ilişkiler

Hoşlandığın bir erkekle ilk tanıştığında, ilk buluşmada istediğin gibi yemek yiyemezsin. İlk randevuda o dördüncü kaburga tabağını yiyemezsin…. Erkek, patates kızartması, hamburger, yarım ceylan, artık ne yemek isterse alır. Kızlar, ne sipariş eder? Salata… Bu dayanılmaz bir deneyim, çünkü sürekli güzel görünmeye çalışıyorsun. O orada oturmuş koca hamburgerinin tadını çıkarırken sen marulunu yiyorsun. O konuşuyor. Odaklanamıyorsun çünkü açlıktan ölüyorsun, değil mi? O konuşmaya devam ediyor. Sen marulunu bitirdin. Tabakta daha fazla roka kalmadı. Sen sadece yemeğine bakıyorsun. O konuşuyor ama odaklanamıyorsun. Pencereden dışarı bakıyorsun, geçen kuşların tadının nasıl olduğunu merak ediyorsun. Limon dilimini bir saat önce bitirdin. O hala yemek yiyor. Hala konuşuyor. Ve sen artık üşümeye başlıyorsun. Kan dolaşımına besin gitmediği için titriyorsun. Kayıp bir köpek yavrusu gibisin. İstemediğin şeyleri söylemeye başlıyorsun. O konuşuyor. Kendini şöyle şeyler söylerken buluyorsun: “Şu hakem olayına ben de çok sinirlendim. Benim dünyamı da gerçekten sarstı.” Ama ilk buluşmayı atlatıp da ilişkiye başladığınızda, istediğiniz şekilde yiyebilirsiniz. Size aşık olduğunda, ona içinizde saklı olan 12 metrelik insan yiyen devi gösterebilirsiniz. Gözlerinizden alevler çıkar. “Doydun mu tatlım?..” Bunu sormalarına bayılıyorum çünkü hep şu cevabı vermek istemişimdir.

“Doydun mu tatlım?”

“Iııh.”

“Başka ne istersin?”

“Ruhunu!!!

ilişkiler

evlilik

ilişkiler

  • Parti cininiz, beyninizin arkasında yaşayan küçük bir yaratıktır ve sarhoşken verdiğiniz tüm kötü kararlardan o sorumludur. “Eski erkek arkadaşına mesaj atıp onu sevdiğini söyle, sonra da telefonunu kapat” diyen kişi o.
  • Erkekler görseldir, kadınlar değil. Bizler beyinsel yaratıklarız, yani size aşık olmak için görünüşünüzden etkilenmemize gerek yok. Düşünsel yaratıklarız. Bu da o şapşal yüzünüze rağmen size aşık olabileceğimiz anlamına geliyor.
  • Erkekler, yaşlanan kadınlara karşı pek de nazik değiller. Erkekler, boktan erkekler, kadınların yaşlanmasından hoşlanmazlar. Bunun, daha yaşlı olduğun gerçeğiyle ilgili değil de, yaş aldıkça onların palavralarına katlanmadığın ve bundan hoşlanmadıkları gerçeğiyle ilgili olduğuna inanıyorum.
  • Kimse çirkin olarak adlandırılmayı sevmez, ama bir erkeğe çirkin dediğinizde, bu konuda çok dürüsttür, çünkü bir adam, kendi değerinin görünüşüne bağlı olmadığını bilir. Bir kadın iseniz, nasıl göründüğünüz gezegendeki deneyiminizin ayrılmaz bir parçasıdır ve nasıl görünürseniz görünün aleyhinize kullanılacaktır.
  • Bu hayatta yüzüne karşı çekici olmadığını söyleyebileceğiniz tek yaratık erkektir. Bir partide “Scott mı? Evet erkek arkadaşım, pek Brad Pitt sayılmaz,” dediğinizde, size hak veren ilk kişi genelde Scott olur. “Evet yakışıklı değilim ama teknem var ve onunla yatağa ben giriyorum!”

ilişkiler ilişkiler ilişkiler

Önerilenler

Benzer İçerikler