Sebzeyi Ana Öğüne Koymanız İçin 5 Neden!

Kategori

Toplum olarak ana yemekte bol karbonhidratlı, bol yağlı yemekler tüketmeyi seviyoruz. Pek çoğumuz ana yemekte sadece sebze seçeceğini görünce, “Nasıl doyacağız?’’ endişesi yaşıyor. İşte, sebzeye karşı bu önyargıyı kırmak ve ana yemeklerde ona şans vermek için 5 neden:

1. Kalorileri Düşüktür!

Kalorisi tabağınızda görmek istediğiniz o karbonhidratlı yemeklerden çok daha düşüktür. Bu nedenle sınır koymadan, doyana kadar yeseniz bile çok daha az kalori almış olursunuz.

2. Lif İçerikleri Yüksektir!

Peki, bu ne demek? Bir besinin lif içeriği ne kadar yüksekse, vücutta sindirimi de o kadar uzun sürer. Bu da tok kalma süremizin uzamasını sağlar. Makarnayı, pilavı yiyip 1 saatte acıkanlar, hala sebzeye şans vermek istemiyor musunuz yoksa?

3. Hastalıklar için Güçlü Bir Kalkandır!

İçindeki vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde bizi başta kanser olmak üzere birçok hastalıktan korurlar. Pek çok araştırma sebze tüketen toplumların, daha uzun ve kaliteli bir hayat sürdüğünü göstermektedir.

4. Su İçerikleri Yüksektir!

Karbonhidratlar gibi kendilerine su çekip ödem yapmak yerine, bol su içeriğiyle vücüdun su ihtiyacını karşılamasına destek olurlar. Günlük hayatta yeterli miktarda su tüketemeyen kişiler sebzelerin yardımına başvurabilirler.

5. Hücreleri Yeniler!

Bayanlar dikkat! Sebzedeki antioksidanlar, hücre yenilenmesine destek olur. Bu da yaşlanmayı geciktiriyor demek, kırışıklarınızın oluşumunu yavaşlatıyor demektir.

Saydığım 5 sebep umarım yeterince ikna edici olmuştur! Haydi sebze yemeye!

Nazlı Deniz Ayyıldız Atak, Uzman Diyetisyen

Önerilenler

Benzer İçerikler