Burun Botoksu Nedir? Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

0
1396
burun botoksu
Burun Botoksu

Burun botoksu, genellikle burun şeklinden memnun olmayanların yaptırdığı ameliyatsız bir estetik işlemidir. Burun ucu düşüklüğü olan veya kemerli burna sahip olan kişiler genellikle buruna dolgu yaptırmayı tercih ederler. Peki dolgu burun estetiği nedir, nasıl yapılır? 

Burun Dolgusu Nedir?

Burun dolgusu cerrahi bir işlem gerektirmeden, hyalüronik asit içeren dolguların enjeksiyonu ile yapılan bir burun şekli düzeltme işlemidir. Yapılan bu işlemden sonra burun dolgusu öncesi sonrası güzel ve kişinin istediği gibi bir fark ortaya çıkar. Burun dolgusu fiyatları ise diğer ameliyatlı işlemlere bakılarak daha uygun diyebiliriz.

Pixabay, Burun Botoksu

Burun Botoksu Nasıl Yapılır?

Buruna dolgu yapılmadan önce kişi ile konuşularak işlem yapılacak bölge belirlenir. İşleme geçmeden önce ise belirlenen bölgeye anestetik krem sürülür ve yaklaşık yarım saat süre geçmesi beklenir. Hijyenik ortam ve uyuşuk bölge hazırlanınca bu tür işlemlerde kullanılan hyalüronik asit iğnelerle ilgili bölgeye enjekte edilir. Enjekte işlemi sonra burna istenilen şekil verilir ve işlem tamamlanır.

Dolgu Burun Estetiği Kimlere Yapılır? Etki süresi ne kadardır?

Dolgu burun estetiği 18 yaşını doldurmuş her bireye yapılabilmektedir. Fakat şunu belirtmeliyiz ki kalıcı burun dolgusu isteyen kişiler için bu estetik çeşidi uygun değildir. Çünkü burun botoksu etki süresi bir iki ay ile sınırlı kalıyor.  Burun dolgusu yaptıranlar eski burun şekline geri dönmemesi için sıklıkla bu estetik işlemini tekrar yaptırmalılar.

Pixabay, Burun Dolgusu

Burun dolgusu avantajları;

  • Burun dolgusu estetiği, ameliyat sürecinde bulunmak istemeyenler için avantajlı olan, cerrahi müdahale olmadan yapılabilen bir estetik operasyonudur.
  • Burunda bulunan eğrilik, kaza sonucu oluşan yamukluk veya istenmeyen kemer oluşumları için kısa ve basit bir çözümdür. Kişi 10 dakika içerisinde bu oluşumlardan kurtulabilir.
  • Burun dolgusu fiyatları estetik işlemleri arasında daha uygun ve ekonomiktir.
  • Kısa sürede yapılan dolgu işlemi eğer kişi tarafından beğenilmez ise eski şekline geri döndürülebilme imkânı mevcuttur.

Burun dolgusu dezavantajları;

  • Dolgu burun estetiği kalıcı değildir. Enjekte edilen dolgu malzemesine göre estetiğin etki süresi değişkenlik gösterebilir.
  • Büyük bir değişim sonucu isteniyorsa eğer burun dolgusu yeterli olmayacaktır. Örneğin burun küçültmek isteyen bir kişi için buruna dolgu estetiği iyi bir sonuç çıkarmaz.

Verdiğimiz bilgiler kapsamında, burnunda eskiye nazaran daha hoş bir görünüm oluşturmak isteyenler ve bunun için ameliyat olmak istemeyenler var ise adresleri burun botoksu olacaktır. Bu işlemi gerçekleştirmeden önce kalıcı olmadığını hatırlatmak isteriz.