L’Oréal ’de bayrak Nicolas Hieronimus’ta

L’Oréal, Jean-Paul Agon’un 1 Mayıs 2021’den itibaren CEO olarak görevini devrettiğini duyurdu.

Jean-Paul Agon’un başkanlığında toplanan L’Oréal Yönetim Kurulu Atamalar ve İdare Komitesi yeni yönetim ve grup başkanlığına ilişkin planını açıkladı

Şirketin ana sözleşmesi 65 yıllık yasal emeklilik yaşına herhangi bir istisna getirmediğinden, Jean-Paul Agon’un CEO olarak görevini Temmuz 2021’den önce devretmesi gerekiyor.

Yönetim Kurulu, bu kapsamda Başkanlık ve CEO görevlerini birbirinden ayırmayı planladığını açıkladı.

Kurul, Jean-Paul Agon’un 2011 yılından beri yürüttüğü Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin süresini uzatmayı ve halen CEO Vekili olarak görev yapmakta olan Nicolas Hieronimus’u ise CEO olarak atamayı planladığını duyurdu.

Nicolas Hieronimus – CEO

33 yıl önce L’Oréal’e katıldı. Tüm kariyerini grup bünyesindeki birçok ülke ve bölümde geçirdi. 2017’den bu yana CEO Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Atamalar ve Yönetim Komitesi Başkanı, Bağımsız Direktör Sophie Bellon süreçle ilgili şunları söyledi: “Komitemiz ileriyi gören, objektif ve titiz bir yaklaşımla on sekiz ayı aşkın bir süredir L’Oréal’in gelecekteki yönetimi ve Jean-Paul Agon’un CEO olarak vekalet planı üzerinde çalışıyor. Önümüzdeki yıllarda karşılaşacağı başlıca güçlükleri mercek altına yatıran komite, bu zorlukları başarıyla karşılayacak beceriye ve kişisel niteliklere sahip birkaç kadın ve erkek aday seçti. Komitenin adaylarla yaptığı görüşmeler neticesinde, Nicolas Hieronimus, CEO Jean-Paul Agon’ın varisi olabilecek en meşru aday olarak öne çıktı. Buna binaen atanması, Jean Paul Agon’un tam onayıyla Kurul’a önerildi.

Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı olarak Jean-Paul Agon’a güvenebileceği için mutluluk duyuyor ve zamanı geldiğinde ona saygılarını sunmaya hazır. Yönetim Kurulu, grubun CEO’su olarak geçirdiği 15 yıl için ona içtenlikle teşekkür ediyor. Jean-Paul Agon, güzelliğin geleceğini hayal etti ve L’Oréal’in temel ilkelerine sadık kalarak, şirketi dönemin zorluklarına adapte etmek için kökten dönüştürdü” ifadesine yer verilen açıklama, şöyle devam etti:

“Yönetim Kurulu, önerilen organizasyonun, grubun performansı, değerleri ve taahhütlerinin sürdürülebilirliğini ve yönetim kalitesini garanti edeceğine inanıyor. Yönetim Kurulu ve Nicolas Hieronimus, Jean-Paul Agon’un her iki pozisyondaki başarılı ve takdir edilen deneyiminden yararlanacak. Yönetim Kurulu, grubun paydaşlarının artan beklentilerini karşılamak için onun yönetim konusundaki uzmanlığına bel bağlayabilecek. Nicolas Hieronimus, aralarında yıllarca kurulan güven ilişkisine dayanan zengin fikir alışverişi çerçevesinde Jean-Paul Agon’un tavsiyelerine güvenebilecek.”

Ayrıca, Jean-Paul Agon, Atamalar ve Yönetim Komitesi ile yaptığı görüşmelerde, Yönetim Kurulu’nun mutabakatı ve Nicolas Hieronimus’un tam desteğiyle, Nicolas Hieronimus’un yerine CEO Yardımcılığı görevini ve Şubat 2021’den itibaren Araştırma, İnovasyon ve Teknoloji’yi yönetecek olan Barbara Lavernos, 1 Mayıs 2021’de CEO Vekili olarak atanacak.

Bu kararlar hakkında yorum yapan Jean-Paul Agon ise şunları söyledi: “Benim talebim üzerine, Atamalar ve Yönetim Komitesi, yeni CEO’yu seçmek için örnek bir şekilde, erkenden derinlemesine bir çalışma yürüttü.

Nicolas Hieronimus, L’Oréal’in CEO’su olmak için gereken tüm niteliklere sahip, ilham verici bir liderdir.

Tüketicilerin ihtiyaç ve beklentilerine duyarlılığı, zamanın ruhuna dair anlayışı, tüm kanallarda, ülkelerde ve kategorilerde güzellik konusundaki pazarlama deneyimi, grubun markaları hakkında derinlemesine bilgisi, ekipleri bir araya getirme ve onları sürece dahil etme becerisi ile L’Oréal’e liderlik edecek en iyi aday.

Nicolas Hieronimus ayrıca, grup içinde 30 yılı aşkın örnek kariyeri ve özellikle L’Oréal Lüks Ürünler Bölümü’nün başında olmak üzere büyük başarılara imza atan örnek kariyeri ile bu role mükemmel bir şekilde hazırlandı. Son 3 yıldır, özellikle birkaç aydır içinden geçtiğimiz kriz döneminde operasyonel bölümlerimizi canlandırmak için CEO Yardımcısı olarak yanımda kilit bir rol oynadı. Yönetim Kurulu’nun ve benim  kendisine güvenimiz tam.

Barbara LAVERNO
Barbara Lavernos

Barbara Lavernos CEO Vekili

Geçmişi, becerileri ve kişisel nitelikleri göz önüne alındığında, Barbara Lavernos ise CEO Yardımcısının stratejik rolünü üstlenmek için mükemmel bir donanıma sahip.

Atanmasıyla birlikte, L’Oréal  Ar-Ge çalışmalarını en üst seviyeye konumlandırdı, bu da onun kritik görevini doğruluyor.

Ar-Ge ve Teknolojiyi birleştiren yeni Yönetim, grubun geleceğe yönelik büyük buluşlarının beşiği olacak. Bu değişiklikler, L’Oréal’in her zaman bağlı olduğu devamlılık ruhunu yansıtıyor.”

Kaynak: L’Oréal

Diğer L’Oréal haberleri için tıklayın.

Önerilenler

Benzer İçerikler