Nero Kozmetik bünyesindeki makasların bakımları

Kategori

Nero Kozmetik bünyesindeki makasların bakımları

Bakım ve onarım makasın maksimum performansa ulaşmasında anahtar unsurdur. Makaslara düzenli bakımının yapılmaması performanslarının düşmesine ve yıpranmalarına neden olur.

Metotlar ve teknikler kanıtlanmıştır ve makaslarınız mümkün olan en uzun süre boyunca yeni gibi performans gösterecektir. Düzenli bakımla makaslarınızdan daha iyi performans alacaksınız.

 

1. Doğru Sıkılık ve Ayar

Doğru sıkılık özelikle ilk iki aylık kullanımda her gün test edilmelidir. Makasınızın dengesini bulacağı bu süreçte vida gevşeyecek ve sıkılık ayarının yapılması gerekecektir.

Sıkılık ayarı düzgün olmayan makasları kullanmayınız. Makastaki sıkılık azalırsa vida gevşer ve ayrılabilir. Bu durumdaki makasla kesim yapmaya çalışırsanız saç bükülür ve kırılır. Bu durumdaki makasla kesim yapmanın tek yolu baş parmağınızla yatay olarak baskı uygulamanızdır. Bu şekilde çalışmak makasınızın keskinliğini kısa sürede bozar. Bu sebepten ötürü makasınızın sıkılığını her gün test etmeniz ve ayarını yapmanız çok önemlidir.

Doğru sıkılık testi:

*Makasınızı tarak tekniğinde çalışacakmış gibi tutun. ​

*Elinizi başparmağınız tavana paralel olacak şekilde çevirin. ​

*Sadece baş parmağınızı oynatarak makası tamamen açın.

*Baş parmağınızı çıkartın, makasınız V şeklinde açık kalıyorsa sıkılık ayarınız doğrudur.

*Makas yarım ya da tamamen kapanıyorsa vidası çok gevşektir ve ayarı yapılmalıdır

Doğru sıkılık ayarını bulduğunuzda makasınızı kullanmadan önce temizleme ve yağlama işlemlerini yapınız.

 

2. Yağlama ve Temizleme

Yağlama ve temizleme, makasınızın performansının sabit kalmasını ve keskinliğini korumasını sağlayacak en önemli unsurlardır. İki aşamalı bu işlem makasınızın ana birleşme noktalarının gereksiz aşınmasını ve zarar görmesini önlemek için temizlenmesini ve daha sonra yağlanmasını içerir.

 

Neden her gün temizleme ve yağlama yapılmalıdır?

Günlük temizleme ve yağlama makasınızın performansını korur ve kesim ömrünü uzatır. Düzenli temizleme ve yağlama makaslarınızı salon koşullarından kaynaklanan kimyasallar ve nem teması ile bulaşabilecek paslanma ve oksitlenmeye karşı koruyarak oluşabilecek bakterilerin yerleşmesini önler. Ayrıca bileyli kısımların sürtünmesini azaltarak keskinliğinin daha uzun süre korunmasını sağlar.

 

Bir Kesimden Diğerine Geçerken

Her kesimden sonra makasınızı yumuşak bir havlu kullanarak ovunuz. Bu işlem kimyasalları uzaklaştırır ve çentiklerin oluşumunu azaltarak ve makasınızın iş günü boyunca performansını korumasını sağlar.

Günlük Bakım

Her iş günü sonunda salondan ayrılmadan önce makasınızın günlük bakımını yapınız. Makasınız kapalı haldeyken vidanın üzerine bir damla yağ damlatın. Bu işlem vidayı yağlar ve bu alandaki gereksiz yıpranmaları önler. Makasınızı açın, bir çizgi halinde iç yüzeylere yağ sürün, sonra dikkatlice  güderi ile ovun. Vida çevresine iki üç damla yağ damlatın ve makasınızı üç beş kez açıp kapatın. Daha sonra dikkatlice fazla yağları silerek alın.

 

3. Baş Parmak Basıncı ve Tekniği

Dizaynı Bozma                                      

Kesim yapmak için makasınızı itmeniz, çekmeniz, güç uygulamanız veya yatay baskı uygulamanız dizaynını bozar. Çünkü makasınızın içindee gözle göremeyeceğiniz bir açı verilmiştir ve yanlış kesim teknikleri makasınızın yapısal dizaynını bozarak zarar verebilir.

Parmak Halkaları

Birçok kuaför baş parmağıyla makasın saplarına yatay baskı (itme, kastırma) uygulama alışkanlığı edinmiştir. Bu işlem makasınızın keskinliğini çabucak kaybetmesine yol açar. Makasınızın saplarına hissetmeden uyguladığınız bu baskıyı hatırlayarak azaltmanız için iç yüzük kullanmanızı önerir. Bu alışkanlığınızı kırmanız makasınızın körelmesini önleyeceği gibi elinizde ve bileğinizde gereksiz baskı uygulamanızdan kaynaklanan stresi ve ağrıyı yok eder.

Onarılamaz Zarar

Makasınızla asla saç harici başka bir madde kesmeyiniz. Bu durum makasınıza onarılamaz bir hasar verebilir.

 

4. Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler

Yararlı hatırlatmalar için kontrol listesi;

Günlük Bakım

Makasınızdan maksimum yarar sağlamak için bu uygulamaları gün boyunca takip edin.

Doğru sıkılık ve ayar.

Baş parmak baskısı uygulamadan doğru kesim tekniklerini uygulamak.

Yağlama ve Temizleme.

Kuru veya ıslak sadece temiz saçı kesin. Saçta olabilecek düzeltici, jöle, kimyasal uygulamalar makasınızın oksitlenmesine neden olabilir.

Asla insan saçından başka bir madde kesmeyin. Peruk, naylon, kağıt, plastik hatta %100 insan saçı olduğu söylenen peruklarda bile naylon karışımı olabilmektedir ve makasınız zarar görebilir.

Makasınıza kazara zarar verebilecek klips, fırça, tarak ve diğer malzemeleri uzak tutunuz.

Makasınızı başka kişilere kullandırmayınız. Herkesin makasa uyguladığı güç farklıdır. Farklı baskı uygulayan eller makasınızın ayarını ve balansını bozabilir.

Makasınızı Saklama

Makasınızı kullanmadığınızda kapalı tutunuz. Bu durumda kazara oluşabilecek çentik ve olası hasar riskini azaltmış olursunuz. Makasınızı tutması için asla mıknatıs kullanmayınız. Mıknatıs istenmeyen bazı toz ve partikülleri de çekebilir.

Makasınızı nasıl saklayacağınız çok önemlidir. Makasınızı saklayabileceğiniz ve taşıyabileceğiniz bir çanta seçimi yapmalısınız. Deri çantalar en çok önerilen ürünlerdir. Deri nefes alarak nemi ve tozu makasınızdan uzak tutar.

 

5. Ortak Problemler İçin Olası Çözümler

İtme/Eğme/Bükme/Çekme

Makasınızın ayarı gevşek olabilir. Ayar kontrolü yaptığınızda makasınız yarım veya daha fazla kapanıyorsa ayarınız doğru değildir. Bu durumda makasınız saçı kesmekten çok çeker. Ayarı doğru kontrol etmeyen çoğu kuaför makasın kesmesi için baş parmaklarıyla baskı uygular. Bu da çok çabuk körelmeye neden olur. Çabuk körelmeye yol açan bir başka unsur ise üzerinde kimyasal madde olan veya kuru olan saçı kesmektir. Her iki durum da makasın üzerinde çentiklere yol açarak körelmesine neden olur.

Not: Kuru saç kesimleri için geliştirilmiş özel kuru kesim makası kullanmanızı öneririz.

 

Saçı Kıstırma ve Çekme

Bu durum makastaki çentiklerden kaynaklanır. Çentiklerin oluşmasının birkaç nedeni vardır.

  1. Dikkatli olun ve makasınızı tarağa veya klipse çarpmayın.
  2. Makasınızı elinizden bıraktığınızda tamamen kapalı bırakın.
  3. İnsan saçı dışında maddeler kesmeyin.
  4. Makasınızı düşürmeyin.
  5. Makasınızı tezgaha koyarken dikkatlice bırakın.
  6. Eğer kuru kesim yapıyorsanız saçta olan ürünler veya kimyasallar birçok çentiğe yol açabilir.

 

Pürüzlü Hissi Veren Makas

Makasın sesini fazla duyma. Bu durum genellikle makas üzerinde birçok çentik olmasından kaynaklanır ve çentikler biley ile düzeltilmediği sürece daha da büyür ve makas kullanılamaz hale gelebilir.

Nero Kozmetik bünyesinde yer alan makaslara göz atmak için tıklayın: https://www.nerokozmetik.com/

Önerilenler

Benzer İçerikler