2023 Yaz Modası: Transparan Elbiseler

Kategori

Sıcak ve nemli yaz günlerinde, özellikle de güney sahillerinde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir trendden söz edeceğiz. Son zamanlarda moda, hayal gücüne çok az şey bıraktı. Grammy’lerden Oscar’lara kadar her kırmızı halıda bedenleri zar zor gizleyen transparan elbiseler, artık mağaza raflarında yerini alarak sokağa indi. Şeffaf elbiseler, kuşkusuz bu yazın en dikkat çeken ve en çok konuşlan trendi.

Henüz sokağa bununla çıkabilecek bir kültürel habitata sahip olmasak da pek çok kişiyi bu yaz plajlarda bikini üzerine bu transparan elbiseleri giyerken göreceğiz.

Transparan - Kendall Jenner
Kendall Jenner, 2023 / Rachpoot/Bauer-Griffin

Transparan giysiler, Fransız Devrimi’nden beri skandal yaratmaya devam ediyor. 1913’te yarı saydam sözde X-ray etek ve elbiseler öyle bir öfke yarattı ki Portland, Oregon belediye başkanı giyenlerin tutuklanmasını emretti. 30 yaşındaki Bertha Hanscom, moda tercihleri yüzünden boşandığına değinerek, “Kocam bir fosil… Ben röntgen eteği için yaratılmışım ve onları giyeceğim. O bu etekleri sevmiyor ama umurumda değil. Ben boşanana kadar bekleyin, onun gözlerini yuvalarından oynatacağım.”

Sessiz film yıldızı Clara Bow, seks sembolü statüsünü 1925’teki My Lady of Whims filminde skandal yaratacak transparan bir elbise giyerek güvence altına aldı. 1962’de, Marilyn Monroe’nun dönemin Amerikan Başkanı Kennedy’e, ünlü “Doğum Günün Kutlu Olsun, Sayın Başkan” şarkısını söylediği elbisesi, şeffaflığı yeniden gündeme getirdi. Ardından Cher gibi yıldızlar, tartışmalı görünümü 60’lar, 70’ler ve 80’lerde canlı tuttu. Ancak 90’lar gerçek bir rönesans başlattı. Prada, John Galliano, Jean Paul Gaultier ve Atelier Versace gibi tasarımcılar, grunge ahlakıyla iyi bir şekilde eşleşen transparanlığı podyumda farklı yorumlarla sergiledi. 90’larda daha normal hale gelmesine rağmen, bu cesur görünüm her on yılda bir dikkatleri üzerine çekiyor.

Rihanna’nın bu transparan elbisesini unutabilir miyiz?

Rihanna
Getty Images

Önerilenler

Benzer İçerikler