Yılın Kozmetik ve Estetik Trendleri

Kategori

2023 yılının öne çıkan estetik ve kozmetik trendlerini sizin için bir araya getirdik. İşte bu yılın estetik trendleri:

Keskin Çene Hatları ve Elmacık Kemikleri

2022’nin sonuna doğru birçok ünlü ismin daha keskin çene hatlarını ve elmacık kemikleriyle görünümlerini yenilediklerine şahit olduk. Kalıcı bir prosedür olan bukkal yağ aldırma ameliyatının bir sonucu olan bu görünüm, bukkal yağ yastıklarının yüzden cerrahi olarak çıkarıldığı bir işlemi ifade ediyor. Bukkal yağ dokusu, yüzde bulunan ve şakaklardan başlayarak elmacık kemiklerinin altından yanağa ve ağız köşesine uzanan yağ dokularından biridir.

Öte yandan, ameliyat olmadan veya yüz yapınızı kalıcı olarak değiştirmeden benzer bir keskin görünüme sahip olmayı istiyorsanız yanak ve çene dolgularını denemelisiniz. Hyaluronik asit dermal dolgu maddeleri, bıçak altına yatmadan yüze benzer bir silüet kazandırmaya yardımcı olur. Bu dolgu maddeleri anında sonuç verir ve bukkal yağ aldırma ameliyatından daha az maliyetlidir. Sonuçlar 18 aya kadar kalıcılığını koruyabilir.

estetik trendleri

Ameliyatsız Yağ Azaltma

Bukkal yağ aldırma prosedürü gibi yağ küçültme ameliyatları da pahalıdır ve iyileşme süreci uzun sürer. CoolSculpting yöntemi ise tek bir işlemden sonra yağ hücrelerinin %25’ine kadarını öldüren, cerrahi olmayan bir yağ azaltma hizmeti olarak giderek dünyada popüler hale geliyor CoolSculpting, yağ hücrelerini 45-60 dakikalık seanslarla donduruyor.

coolsculpting
Coolsculpting


Doğal ve Belirgin Dudaklar

Artık, aşırı ve abartılı dolgunlukta Angelina Jolie dudakları popülerliğini yitirdi. Bu yıldan itibaren hafifçe belirginleştirilmiş dudaklar, trend listesinin başında yer alıyor.

Şu an en gözde uygulamalardan biri, kusursuz doğal sonuçlarıyla bilinen hyaluronik asit bazlı dolgular.

kadın



Erkekler İçin Botoks ve Dolgu

Estetik müdahaleler, daima erkekler tarafından da rağbet görmüştür, ancak 2023 bu uygulamaların erkekler için hiç olmadığı kadar normalleştiği bir yıl. 2018’de erkekler Botox pazarının %10’unu oluşturuyordu. Bu oran 2021’de %15’e çıktı ve her yıl artan bir grafik gösteriyor.

Özellikle “süper kahraman çenesi” olarak tanımlanan keskin ve sivri çene hatları, Hollywood erkeklerinin ardından dünynın dört bir yanında erkeklerin güçlü bir yüz yapısına sahip olmak için en çok başvurduğu dolgu işlemi ya da operasyon olarak dikkat çekiyor.

çene estetiği
Henry Cavill, @Instagram

Daha Fazla Cilt Bakımı, Daha Az Makyaj

Pandeminin ardından sadece yaşamımızı değil görünümümüzü de sadeleştirdik. Dış görünümden çok salığa yatırımın ön plana çıktığı bu dönemde, kozmetik markaları da cilt bakımına odaklanarak yatırımlarını ağırlıklı olarak bu alana yöneltti. Makyaj markaları daha saf ve katıksız ürünleri piyasaya sürmek için birbiriyle yarışıyor.

estetik trendleri, kozmetik, estetik trendleri, estetik trendleri

Önerilenler

Benzer İçerikler