2023 Güzellik Trendleri Estetik Değil Fayda Odaklı

Dünya bir dönüşüm içerisindeyken tüketiciler de daha faydacı ve sürdürülebilir yaklaşımlara ya da teknolojik gelişmeler ışığında yeni uygulamalara yöneliyor. Bu çerçevede 2023 güzellik trendleri ve tercihlerini ele alacağız. Anlamsız tüketimden ziyade amaca yönelik yaklaşımların öne çıktığını görüyoruz.Hem tüketiciler hem de markalar, genel olarak sağlığı ön plana çıkaran ve ışıltı ve gösterişi geri planda tutan ürünler ve trendlere odaklanıyor.

2023’te öne çıkan güzellik trendleri:

1- Cilde Fayda Sağlayan Makyaj

Bu yıl, kuru ve yağlı ciltler, lekeler ve diğer cilt problemleriyle mücadele etmek için cilde faydalı bileşenler içeren hibrit makyaj ürünlerinde bir artış göreceğiz. Örneğin, bir fondötenin kapatıcılık özelliğini cilt bakımının faydalı bileşenleriyle harmanlayan serum fondötenler, cildi UV ışınlarından korumak üzere güneş koruyucu içeren ya da cildi nemlendirmek için hyaluronik asit gibi bileşenler içeren “ikisi bir arada” makyaj ürünleriyle buluşacağız.

Güneş koruyucu kapatıcı fondöten

Vegan kaş kalemi

2- Skinimalism

Cilde minimum müdahale olarak tanımlayabileceğimiz, “az ve öz” temalı bir konsept olan Skinimalism, cilde fayda sağlayan makyaj trendiyle karıştırılmamalı. Trend bir süredir uygulamada olsa da, insanlar yalnızca ciltlerinin estetiğine değil cilt sağlığına bakmaya öncelik verdiğinden bu yıl daha da fazla popülerlik kazanacağı tahmin ediliyor. 2023, cilt temizliği ve belli başlı baçı cilt problemlerine odaklı, hedefe yönelik bakımları kapsıyor.

3- 3D Tırnak Sanatı

2023’te parmaklarınıza derinlik katan tasarımlarla tırnak sanatı başka bir boyuta geçiyor. 3 boyutlu tırnak sanatı, tırnağa boyut ve doku eklemek için tırnağa değerli taşlar, inciler, çiçekler, dantel ve fiyonkların yapıştırıldığı göz alıcı tasarımlarla kendini gösteriyor. Bu tasarımlar, bir jel cila bazıyla başlıyor, ardından tırnaktaki kalıcılığını arttırmak ve yapıştırılan unsurları yerinde tutmak için daha kalın bir oje tabakası ile kaplanıyor.

2023 güzellik trendleri -3D tırnak sanatı

Bu tasarımlar tipik olarak daha abartılı olduğundan, öncesinde tırnak yatağı ve tırnak etlerini koruyup sağlıklı tutmak önem kazanıyor. 3D tırnak sanatı süreci, temel olarak tam set akrilik tırnakların uygulanması, törpülenmesi ve yerlerine sabitlenmesi için kimyasalların kullanılmasıyla başlar. 3D tırnak sanatı, doğal tırnaklara da uygulanabiliyor, ancak bu işlem zamanla doğal tırnağın sağlığına ve sağlamlığına zarar verebilir. Tırnağınızın kırılgan hale gelmemesi için tırnak etlerini ve tırnakları nemli, esnek ve sağlıklı tutmak için günlük olarak kütikül yağı kullanmakta fayda var.

4- Faydalı Bileşenlere Sahip Vücut Şampuanları

Vücuttaki sivilce, hiperpigmentasyon ve kuruluk gibi cilt sorunlarının giderilmesine yardımcı olmak için etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış aktif bileşenlere sahip vücut şampuanları yükselişte. Bu duş jelleri, vücuttaki cildin pürüzsüz olmasını sağlayan niasinamid, C vitamini, retinol ve salisilik asit gibi aktif maddelerle formüle ediliyor.

duş

5-İkizler Saçlar

2023 cesur saç modelleri ve parlak, göz alıcı saç renkleriyle öne çıkıyor. Elbette yılın rengi magenta, saçlarda ağırlığını hissetirecek, ancak yılın en çok öne çıkan trendi “İkizler saçı” olarak tanımlanan iki tonlu saçlar. Adını İkizler burcunun ikili doğasından alan bu parlak ve cesur saçın özelliği, renk çarkında birbirinin zıt uçlarında yer alan kontrast iki renk tonundan oluşması.

Siz de faydacılığı ön planda tutan, cildi iyi gösterdiği kadar besleyici, nemlendirici ve koruyucu özellikler de barındıran ürün ve uygulamalara öncelik vermeyi isteyebilirsiniz.

Önerilenler

Benzer İçerikler