2022 ve Ünlü Düğünleri: Gelinlik Modası

Kategori

Covid-19’un hayatımıza girmesiyle birlikte iki yıldan fazla süren izole ve alışılmadık kutlamaların ardından, dünyaca ünlü isimler yeniden gösterişli düğünlere geri döndü. Böylece gelinlik, yeniden düğünlerin en çok konuşulan unsuru olarak statüsünü geri kazandı.

Kourtney Kardashian, Nelson Peltz gibi isimler 2022’de büyük düğünler düzenleyerek yakın arkadaşlarını, ailelerini ve diğer ünlüleri bir araya getiren isimler arasındaydı. Peki, 2022’de ünlüler hangi gelinlikleri tercih etti?

Kourtney Kardashian

Kourtney Kardashian ve Travis Barker, 2022 Grammy Ödülleri’nin tamamlanmasından saatler sonra birdenbire evlenmeye karar vererek birçok kişiyi şaşırttılar. Çift, 4 Nisan’da evlendi. Ancak çift, törenden önce evlilik cüzdanı almadığı için nikah resmi değildi. Çiftin resmi düğünü Kaliforniya, Santa Barbara şehir merkezindeki bir adliye binasında yapıldı. Resmi nikahlarından birkaç gün sonraçift, bu kez İtalya’nın Portofino kentinde üçüncü bir düğün kutlaması yaptı. Birkaç gün süren şenliklere, ünlü şarkıcıların performanslarına ev sahipliği yapan etkinlİĞE, çiftin aileleri ve en yakın 50 arkadaşı katıldı.

Kardashian, bu düğünde giyeceği gelinlik için Dolce & Gabbana tercih etti ve ardından düzenlenen şenliklerde buna uygun uzun bir duvak içeren başka bir beyaz büstiyer mini elbise giyerken, müzisyen eşi de Dolce & Gabbana tarafından tasarlanan klasik bir siyah takım elbise giydi.

Nicola Peltz

Nicola Peltz, bu yıl Victoria ve David Beckham çiftinin büyük oğulları Brooklyn Beckham çok görkemli bir düğün ile evlendi. Palm Beach’te yaklaşık 600 konuğun önünde birbirlerine söz veren çift, yılın en çok yıldızı ağırlayan ve en lüks düğünlerinden birine imza attı.

Milyarder işadamı Nelson Peltz ve eski model Claudia Heffner’in kızı Peltz, Valentino’nun kreatif direktörü Pierpaolo Piccioli tarafından tasarlanan özel bir gelinlik giydi.

Piccioli elbiseyi kare yaka, üste oturarak beli vurgulayan bir siluet ve uzun bir kuyrukla yarattı. Dantel duvak, yere kadar uzanırken Peltz, aynı kumaştan eldivenleriyle büyüleyici görünüyordu. Gelinin görünümü beyaz Versace platform topuklu ayakkabılarla tamamladı.

Chloë Sevigny

Chloë Sevigny ve Siniša Mačković, 14 Mayıs’ta Connecticut’ta düzenlenen samimi bir törenle birlikteliklerini resmen kutladı. Çift ilk kez 2020’de, COVID-19 pandemisine yönelik karantinanın başlamasından günler önce New York City adliyesinde evlenmişti.

Ödüllü oyuncu, kreatif direktörü Glenn Martens tarafından tasarlanan ve markanın ilkbahar 2022 moda koleksiyonundan Jean Paul Gaultier imzalı bir gelinlik giydi. Geleneksel bir gelinliğe alışılmadık ve ayrıntılı bir yaklaşım katan gelinliği, dantel bir astar üzerinde fırfırlı kolar ve derin yırtmaç ve korsajla dikkat çekti.

Sophia Bush

Sofia Bush, 25 dönüm bahçesiyle tarihi bir İtalyan rönesans tarzı villa olan Philbrook Sanat Müzesi’nde düzenlenen büyük bir törenle evlendi.

Grant Hughes ile hayatını birleştiren oyuncu, Monique Lhuillier imzalı uzun kuyruklu, omuzları açık, çiçek desenli, balon kollu korse elbisesiyle daha renkli bir gelinlik tercihi yaptı. Elbise Bush için özel olarak tasarlandı.

Alexandra Daddario

HBO’nun “White Lotus” dizisindeki rolüyle tanınan oyuncu, La’daki Preservation Hall’da düzenlenen bir düğünle Andrew Form ile evlendi. Gelinliği için 1920’lerin New Orleans’taki stil trendlerinden ilham aldı. Oyuncu, dantel aplikeli ve Danielle Frankel imzalı Watteau tüllü pileli ipek bir gelinlik ve yere kadar uzanan bir duvak giydi.

Storm Santos tarafından çekilen fotoğraflarda Daddario ve Form, eski moda beyaz dantel bir şemsiye tutarak tarihi şehrin sokaklarında yürüyor.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez, Ben Affleck ile 16 Temmuz’da Las Vegas’taki ünlü Little White Wedding Chapel’de yapılan küçük bir törenle evlendiğini doğruladı.

“Hızlı” düğün için iki ayrı gelinlik giyen yıldızın tercihleri, beyaz vintage kayık yaka bir Alexander McQueen ile uzun beyaz kollu, omuzları açık, beyaz dantelli bir Zuhair Murad tasarımıydı. Lübnanlı tasarımcının 2023 ilkbahar gelinlik koleksiyonuna ait gelinlik kalp şeklinde bir yakaya sahip. Gelinlik dantel bir duvak ile tamamlanmıştı.

20 Ağustos’ta çift, bu kez Georgia’da, Affleck’in Hampton Island Preserve’deki 87 dönümlük özel bileşiminde başka bir düğün kutlaması düzenledi.

Lopez, hafta sonu vesilesiyle Ralph Lauren imzalı üç farklı özel gelinlik giydi.

İlki, 1000 adet elle kesilmiş fırfırlarla 500 metre kumaştan oluşturulan hacimli bir eteğe sahip dramatik fırfırlı etekli balıkçı yaka bir elbiseydi. Kollarda, balıkçı yakanın arkasından omza kadar dökümlü, kat kat fırfır yer alıyordu.

İkinci görünümü, binlerce kat inci dizisiyle süslenmişti. Ralph Lauren’den yapılan açıklamaya göre, 30 zanaatkarın elbiseyi mikro kıvrımlı ipek tül, minik inci süslemeler ve Swarovski kristalleriyle işlemesi yaklaşık 700 saat sürdü.

Gecenin şenliklerini tamamlamak için Lopez, farklı şekillerde ve beyaz tonlarında Swarovski kristalleriyle süslenmiş, tam etekli ve organze kaplama şık bir balık etekli gelinliğe geçiş yaptı.

Sarah Hyland

Sarah Hyland, geçtiğimiz günlerde Santa Barbara’daki Sunstone Şaraphanesinde düzenlenen bir törenle evlendi.Oyuncu, düğünü için ünlülerin favori gelinlik tasarımcısı Vera Wang’in iki farklı gelinliğini tercih etti.

İlk gelinliği, kalp yakalı, lle pilili korsajlı, kolları Fransız tülünden, yüksek yırtmaçlı, hafif fildişi ipek bir balo stili bir tasarımdı. Gelinlik, el aplikeli makrome dantel bordürlü, devasa İtalyan tül duvak ile tamamlandı.

Sonraki parti için Hyland, dökümlü yakalı, elle yerleştirilmiş makrome dantellere sahip, kolları dökümlü İtalyan tülünden yumuşak beyaz İtalyan stili bir gelinlikti.

Britney Spears

Ünlü şarkıcı, uzun zamandır birlikte olduğu Sam Asghari ile 9 Haziran’da, çiftin Los Angeles’taki evinde düzenlenen samimi bir düğün töreniyle evlendi.

Pop ikonu, kısa bir duvak ve şeffaf eldivenlerle eşleştirilmiş, omuzları açık korse benzeri ve Donatella Versace tarafından tasarlanan özel bir gelinlik giydi. Elbise, omuzları saran ve bir dizi inci düğme ile bir araya gelen bir portre yaka ile tasarlandı. Versace, bu özel gelinliği hazırlamak için tam 700 saat harcadı.

Asghari de düğün için Versace imzalı özel bir smokin giydi. Spears, nişanlanmasından kısa bir süre sonra Instagram’da gelinliğini Versace tercih edeceğini açıklamıştı.

Önerilenler

Benzer İçerikler