Covid-19’un Yön Verdiği 2021 Güzellik Trendleri

Kategori

2021 güzellik trendleri, Covid-19 pandemisinin etkisiyle şekillendi.

2020, güzellik rutinimizi ciddi şekilde etkiledi. Bir anda kendi kuaförümüz, estetisyenimiz ve dermatoloğumuz olmaya zorlandık. Ancak marketlerde bulabildiğimiz ikinci sınıf saç boyaları ve evde uyguladığımız maskelerle, bu dönemi bir şekilde kabullenmeyi öğrendik. Profesyonel kaş ve tırnak bakımının, iyi bir kuaförün elinden çıkmış saçların önemini ve gücünü öğrendik.

Bu nedenle, 2020’nin güzellik konusundaki bilgi birikimimiz ve kişisel deneyimimizin maksimum seviyeye eriştiği bir yıl olduğunu söylemek yanlış olmaz. 2021 için çok umutluyuz. Yılın ilk yarısı altımızda pijamalar, üstümüzde gömleklerle sanal Zoom seansları için ayrılmış olsa bile, yeni trendler önümüzdeki on yıllık dönem için yeni bir başlangıcı işaret ediyor. 

Lüks el dezenfektanları, probiyotik cilt bakımı, antibakteriyel saç bakımı ve doğallığı kucaklayan saçlar, uzmanların önümüzdeki yıl için öngördüğü güzellik trendleri. İşte, 2021 güzellik trendleri:

Yüksek hijyen

El sabunu ve dezenfektanı, güzellik kategorilerinin en göz alıcıları olmayabilir ama zorunluluğun olduğu yerde lüks vardır. Güzellik markaları şimdiden bu alana girmeye ya da yatırım yapmaya başladılar bile. Uzmanlar, kokuların ve ambalajın iyileştirilmesinin yanı sıra, formülasyonların da cilt için daha uygun hale geleceğini söylüyor.

Maskne (Maskenin Yarattığı Aknelere Karşı) Ürünler: Maskeyle kapanan yüz, cilt tahrişine karşı daha savunmasız hale geliyor. Covid-19, yatıştırıcı yüz spreyleri ve çinko oksitli yüz maskelerinden tutun da maskeden kaynaklanan semptomları hafifletmek için üretilen yüz maskelerine kadar, pek çok yeni ihtiyacı doğurdu. 

2021 güzellik trendleri

Temiz ve Şeffaf Cilt Bakımı

Anketler, ürün içeriklerinin şeffaflığını öne süren cilt bakımı markalarının popülerlik kazandığını gösterdi. Tüketiciler, haklı olarak, kullandığı ürünlerde ne olduğunu bilmek istiyorlar. Bu ek baskı, şirketlerin ambalajlama ya da formülasyonlarda daha sürdürülebilir formüllere yönelmesine neden oldu. Pandemi sayesinde hayatımızdaki hemen hemen her şey dijitalleşti. 2021 güzellik trendlerinin dikkat çeken diğer bir yanı da şu: Mavi ışığın cilt üzerindeki zararlı etkileri bir sır olmasa da, şirketler bu etkilerle mücadeleye yardımcı olabilecek daha yenilikçi bileşenler keşfediyor. Licochalcone A, zerdeçal ve yosun gibi bileşenlerle, mevcut formülasyonlar daha etkili hale geliyor.

2021 güzellik trendleri

Minimalizm

Pandemiyle birlikte gelen evrensel sağlık tehdidi, “makyajsız makyaj” trendini geri getirdi. Pinterest’in 2021 Trend Öngörüleri raporuna göre, kurallara ve güzellik rejimlerine sıkı sıkıya bağlı kalmadan doğal  ve sağlıklı ürünlere yönelme eğilimini ifade eden ve “slow beauty” (telaşsız güzellik) trendi, giderek daha fazla insan tarafından benimseniyor ve karmaşık makyaj rutinleri rafa kaldırılıyor. 

Mikrobiyom Cilt Bakımı

Mikrobiyom, cildimizde bulunan milyarlarca canlı mikroorganizmadan oluşan bir ekosistemi ifade ediyor. “Mikrobiyom Cilt Bakımı”, sektörde yıllardır popüler olan bir ifade, ancak uzmanlar, Covid-19 salgınıyla birlikte probiyotik cilt bakımının büyük bir patlama yapacağını söylüyor. Mikrobiyom cilt bakımının gelecek yıl büyük bir trend olacağına dair güçlü göstergeler var. Mikrobiyomu daha etkili bir şekilde dengelemek için probiyotikleri ve prebiyotikleri  birleştiren ürünler görmeye başlıyoruz.  

Likit Ruj 

COVID çağında her şey virüs aktarımını önlemeye yönelik; makyaj ürünleri de bu misyondan nasibini aldı. Özellikle likit rujlar bu sezon büyük bir geri dönüş yapıyor. Kadınlar, yüz maskelerinden dolayı rujlarının çıkmasından endişe etmeyecekleri kalıcı olacak ürünler istiyor.  

Zoom Yüzü 

Aylardır Zoom’da işlerini takip eden ve toplantılara katılanlar (özellikle de kadınlar), yakın plan kameranın azizliğine uğramaktan dolayı dehşet içindeler. Pek çok kadın kaz ayakları, göz torbaları ve alın kırışıklıkları gibi yüzle ilgili problemleri gideren kozmetik prosedürlere akın ediyor. 

Önerilenler

Benzer İçerikler