Schwarzkopf Professional’ın İngiltere Elçisi Tim Scott-Wright’tan “Marbel Effect” renklendirme tekniği

Schwarzkopf Professional’ın İngiltere Elçisi Tim Scott-Wright, Schwarzkopf Professional’ın Marbel Effect’in (Mermer Etkisi) nasıl uygulanacağını aktardı:

“Çağdaş renklendirme tekniği modern, yayılmış bir siluet yaratmaya imkan tanıyor. Rengin yerleştirmesi yüzü aydınlatarak yüzün çevreleyen çepere vurgu yapmak üzere tasarlandı. Farklı seviyelerde renk varyasyonlarıyla çalışarak mükemmel bir siluet etkisi yaratılıyor.”

1- Başın tepesinde üçgen bir kesit yaratacak şekilde saçı ayırın. Yanlara odaklanarak iki ayrı üçgen kesit oluşturun. Bunun ardından tepe bölgesi daha küçük bir üçgenin içinde yer alacak.

2- Kalan saçı arkada tutturun ve formül 1’i (Schwarzkopf Professional #RoyalTakeover 3-222 + 3%/10Vol) uygulayın.

3-Rengi başın arkasına uygulayarak başlayın. Yatay bir ayrım alın ve boylardan uçlara doğru formül 2’yi (Schwarzkopf Professional #RoyalTakeover 6-299 + 6%/20Vol) uygulayın.

4-Yanlardaki üçgen kısımlara odaklanarak diplere aynı formula uygulayın. Saçı üç ayrı örgüyle ayırın. Her örgüye farklı bir formül uygulayın. İlkinde formül 1 ile başlayın, sırayla formül 3 (Schwarzkopf Professional #RoyalTakeover 4-998 + 6%/20Vol) ve formül 4’ü (Schwarzkopf Professional #RoyalTakeover 5-819 + 6%/20Vol) uygulayın.

5- Mermer gibi, çok tonlu bir etki yaratmak için boylar ve uçlar boyunca örgü tekniğini uygulayın. Üst kısımla ilerleyin, yatay bir ayrım alın ve diplere yukarıda belirtildiği şekliyle formül 1’i uygulayın.  Boylar ve uçları örün ve üç renklendirme formulünü değiştirerek kullanın.

6- Başın tepesinde kalan son kesitle devam edin, Yatay kesitler alıp diplere formül 2’yi uygulayın.Boylar ve uçları örgüp üç formulü tutam tutam uygulayın.

Saç: Tim Scott-Wright, Schwarzkopf Professional İngiltere Elçisi

Makyaj: Isabella von Rothkirch
Stil: Schwarzkopf Professional Ekibi
Fotoğraf: Victor Dubiel

Kaynak:hji.co.uk

Önerilenler

Benzer İçerikler