“Modern Kuaförlük Sanatında Eğitim” kitabının iki yazarından biri olan Ahmet Erkan, yıllardır kuaförlük sektörüne insan yetiştiriyor.
Gazi Üniversitesi Mesleki Yaygın Eğitim Fakültesi’nde, 1989 yılında ilk defa açılan “Kuaförlük ve Güzellik Bölümü” sınıflarında 7 eğitim döneminde öğretim görevlisi olarak çalışan, Kız Meslek Liseleri’nde de 3 yıl öğretmenlik yapan Ahmet Erkan, 1992 yılında meslektaşı İbrahim Güngör’le birlikte “Modern Kuaförlük Sanatında Eğitim” kitabını yazdı.
Yıllardır mesleğe pek çok kuaför kazandıran Erkan, “Mesleği öğrendim, bu işi herkesten daha iyi biliyorum” düşüncesinin büyük bir yanılgı olduğuna dikkat çekerek meslektaşlarını yerli ve yabancı çok sayıda kaynağı takip edip etmeye, kendilerini sürekli olarak güncellemeye ve “ben” zamirini mümkün olduğunca az kullanmaya davet ediyor.
Çok sayıda mesleki seminer ve toplantıya konuşmacı olarak katılan Erkan kuaförlerin kişisel ve mesleki eğitimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları söylüyor: “lkokulu zor bitirmiş biri olarak bu güzel sanatın içinde yetişecek gençlerin, devletin açacağı bir okulda daha düzenli, geniş programlı bir şekilde öğrenim yapmaları gerektiğini anladım. Bu sebeple ‘Kuaförlük Meslek Lisesi açılmalıdır’ diyerek bazı dergilerde yazılar yazdım ve yine bu düşünceyle hareket ederek, 1971 yılında değerli meslektaşım İlhan Akıncılar’la birlikte ‘Modern Kuaförlük Sanatı’ isimli kitabı yazdık. 1992’de bu kitabı bir diğer değerli meslektaşım İbrahim Güngör’le yeniden düzenleyip yayınladık. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından öğretmen ve öğrencilere tavsiye edilen kitabımızın, piyasadaki meslektaşlarımız ve siz sevgili öğrenciler tarafından beğenildiğini umuyoruz.”
Kuaförlerin mutlaka dil bilmesi ve öğrenmesi gerektiğinin de altını çizen Erkan, “Bugün artık her meslek ve sanat dalı kendi oluşumu içinde hızla gelişmektedir. Bütün milletler çeşitli konularda birbirleriye yarış halindeler. Bilim adamları ve sanatçılar, mimar, mühendis, tıp adamları ve daha pekçok meslek sahibi yaptıkları araştırmalarla daima yeniliğin peşindeler. Modacılar öyle değil mi? Bizim de bu akışa ayak uydurmamız mesleğimizde daha güçlü ve başarılı olabilmemiz için “yabancı dil” bilmeliyiz” diyor.
Kaynak: www.ahmeterkan.com