Geleceğin kuaförleri nasıl yetişiyor?
Geleceğin eğitimli kuaförleri, ülkenin dört bir yanındaki meslek liselerinde yer alan saç bakımı bölümlerinden mezun olarak mesleğe adım atıyorlar. Ülkemizde meslek liselerinin 294'ünde saç bakım bölümü bulunuyor. Saç bakımı bölümlerinin 22'si İstanbul'da bulunurken, 23'ü Ankara'da ve 13'ü İzmir'de yer alıyor.
Saç bakımı bölümü kuaförün sahip olduğu, saç şekillendirme, saç renklendirme, saç kesimi ve saç bakımı yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği bölümdür.
Program, mesleki ve teknik eğitim alanında diplomaya götüren ortaöğretim kurumları ile belge ve sertifika programlarının uygulandığı her tür ve derecedeki örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim-öğretim kurumlarında uygulanmaktadır.
Bölümde kuaför adaylarına; Temel Sanat Eğitimi, İnsan İlişkileri ve İletişim, Girişimcilik, Araştırma Teknikleri, Mesleki Resim, Hijyen, Mesleki Anatomi ve Fizyoloji, Mesleki Kimya, Saç Bakımı ve Yapımı, Bilgisayarda Saç ve Makyaj Tasarımı, Estetik ve Diksiyon dersleri veriliyor. Alan programının toplam eğitim süresi, 9. sınıftansonra 3 öğretim yılı olarak planlanmıştır. Öğrenciler, bu süre boyunca programın gerektirdiği öğretim faaliyetleri,istihdam olanakları ve planlama konularında çevredeki üniversiteler, sivil toplum örgütleri, sektör,meslek odaları ve meslek elemanları ile işbirliği yapılarak yönlendirilir.
Mesleğin hızla gelişmesi büyük bir istihdam alanı yaratmakta ve nitelikli elemanlara ihtiyaç giderek artmaktadır. Meslek elemanlarının çoğunluğu işbaşı eğitimi ile yetişmiş elemanlardır. Hızla değişen ve gelişen teknolojinin olumlu izlerine kuaförlük mesleğinde de rastlanmaktadır.
Kullanılan kozmetik malzemelerine ve elektrikli cihazlara yansıyan bu gelişme mesleğin verimini artırmaktadır. Gelişen tekonolojik cihazlar sayesinde zamandan kazanılırken, kozmetik malzemeler sayesinde yapılan işlemlerden daha olumlu sonuçlar alınmaktadır. Müşteri ilişkilerinin gittikçe önem kazandığı bu meslekte, salon kapasiteleri de genişletilmektedir.
Saç bakımı bölümü mezunu olan kişi; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan Halk Eğitim Merkezlerinde, Meslekî Eğitim Merkezlerinde, meslek liselerinde, ustalık ve usta eğiticilik belgelerini almak şartıyla sözleşmeli usta eğitici olarak öğretmen gözetimde görev alabilirler. Özel kurum ve kuruluşların kuaför salonlarında, tiyatro ve TV stüdyolarında ve kendilerine ait iş yerlerinde çalışabilirler.
hairist.com.tr’nin
mobil uygulaması Android ve IOS işletim sistemli akıllı telefonlarda!
İndirmek için tıklayın:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobiroller.mobi9450942228
https://itunes.apple.com/tr/app/hairist/id982145975