Yağ Enjeksiyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Vücudu şekillendiren, istenilen bölgeye dolgun görünüm kazandıran ve gençleşmek için yaptırılan estetik tekniklerinden biri de yağ enjeksiyonu işlemidir. Uygulanan bu teknik genellikle yüz için kullanılsa da yanak, kol, kalça ve bel gibi vücudun tüm bölgelerinde sıklıkla tercih ediliyor. 

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Herhangi bir yerden alınmış olan yağ dokusunun özel aletler ile farklı bölgeye enjekte edilmesidir. Yağ alınan bölge genellikle karın olmakla birlikte, bel ve kalça bölgeleri de yağ alımı yapılabilen bölgelerdir.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Sıklıkla lokal anestezi altında yapılan işlem, belirli estetik ameliyatlarında genel anestezi altında da yapılabiliyor. Yağ alımı aşamasında, yağın alınacağı bölgeden özel liposuction enjektörleri ile yağ dokusu alınıyor. Alınan dokuya gerekli işlemler uygulandıktan sonra ise farklı bir enjektör ile istenilen bölgeye enjeksiyon yapılıyor. Bu iki aşamada bir kesi veya kalıcı bir ize gerek kalmadan işlem tamamlanıyor.

Genellikle tercih edilen bölgelerin başında yüz bölgesi geliyor. Daha genç bir görünüme sahip olmak için dolgun ve estetik bir görünüme sahip olmak isteyenler bu işlemi tercih ediyor. Şunu belirtmekte fayda var ki, yağ dokusu bakımından fakir bir bölgeye yapılan enjeksiyon işlemi oldukça etkili ve iyi bir sonuç veriyor. Fakat bazı bölgelerde enjekte edilen yağ dokusu öldüğü için, istenilen dolgun ve genç görünüm ortadan kalkabiliyor.

Yağ Enjeksiyonu
Fotoğraf: Instagram @eva_maderycova

Enjeksiyon İşlemi Sonrası İyileşme Süreci

İşlem sonrası hastanede müşahede altında tutulmanıza gerek kalmadan evinize dönebilirsiniz. Genellikle bir-iki gün dinlenme sürecinden sonra da eğitim ve iş hayatınıza devam edebilirsiniz. Yoğun hareketler ve spor gibi aktiviteleriniz için ise bir hafta beklemeniz tavsiye ediliyor.

Yağ enjeksiyonu yapılan bölgede ödem oluşması iyileşme sürecinde normal olarak kabul edilir. Sizler de ödem oluştuğu takdirde bir süre bekleyin. Genellikle bir hafta içerisinde kendiliğinden yok olacak ve istediğiniz görünüme kavuşabileceksiniz. Daha önce belirttiğimiz gibi, yağ dokusunun enjekte edildiği bölgede bir erime meydana gelirse, tekrar enjeksiyon işlemi de gerçekleştirilebilir. Tüm bu süreci atlattıktan sonra, bu iki hafta gibi bir süre alıyor, hayal ettiğiniz dolgunluk gözle görülür bir hale gelecektir. Çoğu kişide ise uzun yıllar kalıcı olduğu görüldüğü için içiniz rahat olabilir.

Önerilenler

Benzer İçerikler