Okulları tanıyalım – 10

Kategori

Okulları Tanıyalım – 10

Ankara- Akyurt Kız Teknik ve Meslek Lisesi

Okul, 02/08/2011 tarih ve B.08.0.KTÖ.0.09.04.105.01.252/2522 sayılı Bakanlık Onayı ile Akyurt Çok Programlı Lisesi binasında; Kız Meslek Lisesi programı Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı ile eğitim-öğretime başlamıştır. Halen aynı binada eğitime devam etmektedir.

 Çevre ihtiyaç ve eksiklerinin İlçe MEM, Kaymakamlık ve sektörle yapılan istişareler sonucu belirlenmesi ve tek alana olan aşırı yükün hafifletilmesi adına, mesleki ve teknik eğitimin tek çatı altında birleşmesi de düşünülerek Muhasebe ve Finansman Alanının Bilgisayarlı Muhasebe Dalının açılması Bakanlık Makamına teklif edilmiş ve 2013-2014 yılından itibaren bu alanda da eğitim-öğretime başlanmıştır. Şu anda Meslek Lisesi programında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Muhasebe ve Finansman Alanları olmak üzere 2 ayrı alanda eğitim-öğretim yapılmaktadır. Akyurt Çok Programlı Lisesinden nakil gelen öğrencilerle ilk mezunlarını 2014 yılında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında verecektir. Okulun açılışında kurucu müdür olarak görevlendirilen Mehtap Yiğit, 06/03/2012 tarihine kadar görev yapmıştır. Bu tarihte okulumuza asaleten Mehmet Yiğit’in ataması yapılmıştır ve halen görevini sürdürmektedir.

Okul, öğrencilerin 4 yıl süren lise eğitimlerinin ardından Güzellik ve Saç bakım Hizmetleri, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Muhasebe ve Finansman Alanı ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanlarında uzmanlaşarak meslek sahibi olabildikleri bir okuldur.

Güzellik ve Saç Hizmetleri alanının amacı sektörün ihtiyacı olan nitelikli ara elemanları yetiştirmek ve üniversitelerde alanla ilgili bölümlere alt yapı hazırlamaktır. Güzellik ve Saç Hizmetleri bölümü mezunu öğrenciler, kadın ve erkek kuaför salonlarında, güzellik merkezlerinde, televizyon ve sinema stüdyolarında, tiyatro salonlarında çalışabilecek yetkinliği kazanıyorlar.

 

hairist.com.tr’nin resmi

 mobil uygulaması Android ve IOS işletim sistemli akıllı telefonlarda!  

İndirmek için tıklayın:   

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobiroller.mobi9450942228

 

https://itunes.apple.com/tr/app/hairist/id982145975

 

 

 

Önerilenler

Benzer İçerikler