Saç Trendleri: 2022 için Fütüristik Öngörüler

I.D Magazine, minimalist silüetlerden  radikal kendini ifadeye, 2022 fütüristik saç trendleri için dört uzmana içgörülerini sordu.

Malcolm Marquez, Los Angeles, ABD / Fütüristik Saç Trendleri

Los Angeles’ta yaşayan kuaför, yolculuğuna lisede sadece eğlence için başladı, ancak hobisinin hızla bir kariyere dönüştüğünü gördü. Bugün, saçı giyilebilir bir sanat eserine dönüştürmediği veya dergi kapakları için teatral, manşetlere layık kreasyonlar hazırlamadığı zamanlarda, gençliğinde ona çok ilham veren podyum şovlarında sahne arkasında çalışıyor. “Sanat, moda ve kültür tüm çalışmalarımı şekillendiriyor. Tarihten ilham alıyorum ve fütürizmi zaten bildiğimiz şeylere aşılamanın yollarını buluyorum,” diyor.

2022’nin geri kalanı için öngörülerinizde hangi saç trendleri var?

90’lar ve 2000’lerin başlarından ilham alan silüetler güçlü olmaya devam edecek. Daha mütevazı müşteriler için, 90’lar bize asla modası geçmeyecek ve evrensel olarak gurur verici bazı güçlü minimal silüetler verdi: tek boy, yüzü çerçeveleyen katlar, vb. Diğer taraftan, aynı dönemdeki toplu saçlar daha eğlenceliydi. Saç kesimleri basit olsa da insanlar kabarık saçlarıyla gerçekten kişiliklerini ortaya koyarlardı.

Bu toplu y2k saçların bir trend olduğunu düşünüyor musunuz?

Los Angeles kesinlikle güçlü bir y2k havasına sahip. Şehrin ruhu eğlenceli ve maceracı. Bunun da güzellik trendlerine yansıdığını görürsünüz.

Sizce bu trendin arkasındaki ilham nereden geliyor?

Gençler! Bence TikTok nesli, hatırlamak için çok genç oldukları birçok trendi yeniden keşfediyor. 90’ların şekilleri çok klasik ve hepsini yeniden ele almaktan dolayı mutluyuz.

Trend yaratmayı umut eden insanlar için herhangi bir ipucunuz var mı?

Bence dönemin güzelliği kolaylık ve sadelikti. Ayrımlar mükemmel değildi ve salık uçlar görünümün bir parçası oldu. Gerçekten ihtiyacınız olan tek şey, tamamen size ait eğlenceli bir şekil yaratmak için birkaç saç tokası ve birkaç tel toka.

Sonam Solanki, Barselona, ​​İspanya + Bombay, Hindistan

Kuzey Hindistan’da doğup büyüyen Sonam Solanki, önde gelen bir saç akademisinde okumak ve nihayetinde Bblunt’un film bölümünde çalışmak üzere 18 yaşında Bombay’a taşındı ve Bollywood yıldızları ve modelleriyle işbirliği yaptı. “Bu her şeyin tohumuydu ve kariyerimi geliştirmede çok önemliydi” diyor. Her zaman öğrenmeye hevesli olan kuaför, birkaç yıl sonra peruk yapımı okumak için İngiltere’ye taşındı ve yeni becerilerini bir dizi tiyatro işinde ve ünlü sanat yönetmeni Tim Yip’in bir şovunda test etti. Şu anda Barselona’da yaşayan ve çoğunlukla reklam, film ve dergi çekimleri için İspanya ve Hindistan arasında seyahat eden Sonam, yakın zamanda bir stüdyo kurdu.

2022’nin geri kalanı için öngörülerinizde hangi saç trendleri var?

Doğal kıvrımlı bir dokuyu koruduğu için örgüler geri geliyor. Pandemide uzun saçlıların doğal dalgalara sahip olmak için örgülerle yatarak daha doğal bir stil elde ettiklerini gördüm. Ayrıca, saçını uzatan erkeklerin sayısının da giderek arttığını görüyorum. Gerçekten kısa, keskin bob ile birlikte orta boylar da geri döndü. Moda her zamankinden daha fazla peruk kullanmaya başladı. Ben de işime peruk ve postişleri dahil etmekten gerçekten zevk alıyorum. Dergi çalışmaları için aslında pek çok peruk kullanmaya başladım.

Modanın benimsediği perukların ardındaki ilhamın nereden geldiğini düşünüyorsunuz?

Örneğin, bir karakter oluşturmak için sade bir tarzdan avangarda kadar, stil yaratmak için perukların kullanıldığı tiyatroları ele alın. Bu günlerde moda da bunu benimsiyor.

Trend yaratmayı umut eden insanlar için herhangi bir ipucunuz var mı?

Saç trendleri konusunda açık fikirli olun. Podyumlardan görünümler aramanıza gerek yok, bunun yerine büyükannenizin veya büyükbabanızın eski fotoğraflarından beğendiğiniz bir şey olabilir. Temel olarak kendinizi olabildiğince yeniden yaratın. Bu kadar.

OOO-ing Studio, Taichung, Tayvan / Fütüristik Saç Trendleri

Taichung’un Nantun semtinde bir yerde, OOO-ing Studio herkesin saçını gökkuşağının çeşitli tonlarına dönüştürmeyi misyon edinmiş durumda. Saç stilisti May Wang ve sanat yönetmeni ortağı Light Liou tarafından üç yıl önce kuruldu. Arkadaşları Wesley Wei’yi de işe dahil ettiler ve gerisi geldi. Üçlü, güncel saç trendleri konusundaki fikirlerini paylaştı.

Siz üçünüz 2022’nin geri kalanı için hangi saç trendlerini öngörüyorsunuz?

İnternet bilgi patlamasının yeni çağında, neredeyse tüm çağlardan gelen trendlerin popülaritesinin kolayca birleştirilebileceğine ve bunlardan çok hızlı bir şekilde yeni stillerin türetilebileceğine inanıyoruz. Bu nedenle, farklı auraların veya kişisel çekiciliğin bu yıl trend olacağına inanıyoruz. Saç modellerinin ortaya koyduğu vizyon artık belirli bir stille veya stiller arası bir karışımla sınırlı değil.

Gökkuşağı saç trendini benimsemeyi umut eden insanlar için herhangi bir ipucunuz var mı?

Herkes benzersizdir. Size uyan mevcut bir stil aramanıza gerek yok. Hepimizin kendi stili var, iş daha çok yaratmak ve tasarlamakla ilgili. OOO-ing’de kendimize her zaman deneme ve değiştirme şansı veririz.

Issac Yu, Şanghay, Çin / Fütüristik Saç Trendleri

Instagram biyografisinde şöyle söylüyor: “Mükemmel olmak zorunda değil. Bu organize bir kaos.” Çok renkli kaplan çizgileri, koyu doğal saçlarla tezat oluşturan neon pembe kaküller ve yere kadar uzanan dağınık saç eklentileri… Sette meşgul olmadığı zamanlarda, kreatif direktörlüğünü yaptığı profesyonel bir saç ekibi olan Salsa Hair’ın başında olan Issac, doğal ve özgür bir stil tercih ediyor.

2022’nin geri kalanı için hangi saç trendlerini öngörüyorsunuz?

Saç trendleri bu yıl çılgın renklerin hakimiyetinde olacak. Trendin giderek daha fazla etkin hale geldiğini görmek benim için büyük bir zevkti. Arkadaşlarım için pek çok görünüm yarattım. Neşeli olan iyimserdir: renk, geçmişi yansıtmak ve geleceği hoş karşılamak için ihtiyacımız olan şeydir.

Şu anda Şanghay’da parlak saç renklerinin revaçta olduğunu mu fark ediyorsunuz?

Evet. Genetik olarak, Asya saçını boyamak çok daha fazla çaba gerektirir, çünkü önce saçlarımızın daha fazla açılması gerekiyor, bu durum, önceden birçok insanın bunu yapmasını engellerdi. Ancak, sosyal medyada renkli ve parlak saçların yükselen bir trend olmasıyla beraber, Çinli kızlar bu trendi takip etmeye ikna oldular. Fikir üreten kültür ve moda çeşitliliği dolayısıyla doğal bir şekilde daha da çılgın ve eğlenceli hale gelecek. Loewe’nin muhteşem İlkbahar Yaz 2022 şovuna bir bakın! Ek olarak, renkli saçlara sahip Billie Eilish gibi ikonlar, oyunun değişmesinde ve takipçilerine de yaratıcı olmaları için ilham vermede her zaman önemli bir rol oynuyor.

Gökkuşağı saç trendini benimsemeyi umut eden insanlar için herhangi bir ipucunuz var mı?

İstediğiniz herhangi bir şeyi denemekten çekinmeyin. Bir sonraki trend belirleyici siz olacaksınız.

Exit mobile version