2019 Yılın Kuaförlerinden Muhteşem Koleksiyon

Yılın Kuaförü Yarışması 2019 birincileri Nilgün Ayvaz ve Burak Pir ile konuştuk.

Yarışmanın birincilik ödülü olan koleksiyon çekiminde yaratıcılıklarını sergileyen Nilgün Ayvaz ve Burak Bir bizimle hikayelerini ve duygularını paylaştılar.

Kesim-Renk Kategorisi birincisi Burak Pir

19 yıldır kuaför olan Burak Pir Gaziantepli ve beş buçuk yıldır kendi salonunu işletiyor. Mesleğine aşık olan Pir, hayranlıkla takip ettiği Hairist’te başarılı insanları görerek, bir hayalle Hairist Yılın Kuaförü Yarışması’na katılmaya karar verdi. İlhamını her zaman hayranlık duyduğu doğadan alarak saçları tasarladı. Sadece bir kez Mart ayında finalist olarak birinci olmayı başardı. Üçüncü olmayı beklerken, renklendirme kategorisindeki tasarımıyla 12 jüri üyesi tarafından birinciliğe layık görüldü. 

“Kalbim yerinden fırlayacak gibiydi sanki bir rüyaydı. Yıllardır kendimi görmek istediğim yerdeydim, ayaklarım titriyordu. Müthiş bir kalp atışı ve heyecan vardı. Bu inanılmaz bir duygu.”

Birinci olmak Burak Pir’in hayatında birçok şey değiştirdi. İnsanların ona bakış açılarının değişmesinden çok, onu örnek almaları ve çevresindeki kuaför dostlarının ben de katılmak istiyorum gibi şeyler söylemesi onu çok mutlu etti. 

Daha önce bir koleksiyon çekimi olmayan Pir çalışmaların ve ortamın harika olduğunu düşünüyor.’

Şekillendirme-Topuz Kategorisi birincisi Nilgün Ayvaz

21 yıldır Bursa’da kuaförlük yapan Nilgün Ayvaz, 2018’deki Hairist Yılın Kuaförü Yarışması’nı yakından takip ederek her ay neler yapıldığına baktığını söyledi. Özellikle Pınar Yıldırım’ın işlerini çok beğenen Ayvaz, 2019’da 8 kez finalist oldu. İlk kez Temmuz ayında finalist olmasının ardından oğlunu dünyaya getirdi. Sürecin oldukça zor ama bir o kadar da güzel olduğunu belirtti. Her ay farklı tasarımlar yaparken ilhamını hem Estetica Dergisi’nden hem de yurt dışındaki kuaförlerin tasarladığı saç modellerinden aldı. 

“Hairist 2019’un ortamı çok heyecanlıydı. Ellerim titriyordu zaten. Çok mutluydum. Çok özel bir geceydi.”

Birinci olmayı hiç beklemeyen Nilgün Ayvaz, birinci olduğunu öğrendiğinde şok olduğunu, şaka gibi geldiğini ve çok heyecanlandığını söyledi. 

Saç: Nilgün Ayvaz

Fotoğraf: Zeynel Abidin Ağgül

Styling: Aslı Jackson

Makyaj: Altier Academy

Artistik Destek: Emrah Kemendi, Suat Tekten, Cemil İrez, Mahmut Ebil, Yıldırım Özdemir

Exit mobile version